Joanikije: Osudimo javno propovijedanje nemorala, štitimo porodicu i djecu

"Pozivam sve hrišćane, i vas ovdje, a vi pozovite svoje bližnje da svaka porodica, svaki pojedinac, odrasli, djevojke i mladići i djeca dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice", rekao je Joanikije

16424 pregleda 69 komentar(a)
Sa osvećenja vona budućeg sabornog hrama Svete Petke u Danilovgradu, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Sa osvećenja vona budućeg sabornog hrama Svete Petke u Danilovgradu, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je da vidimo da se javno, preko određenih struktura moći iz svijeta ovdje propovijedaju i promovišu nemoral i razvrat.

Joanikije je kako je sinoć objavljeno na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) osveštao sinoć u Danilovgradu zvona budućeg sabornog hrama Svete Petke.

"Prema tome, kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje, da osudimo to javno propovijedanje nemorala i da štitimo porodicu i djecu", poručio je Joanikije.

On je kazao da će hram biti sagrađen u dogledno vrijeme.

"Najveća naša radost, ali i obaveza, jeste kada gradimo živu Crkvu Božiju. A živa Crkva Božija su hrišćani u zajednici sa Hristom. I kada Svete službe vršimo, mi se osvećujemo, ispunjavamo svoje duše svakom vrlinom. Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovijesti. Zbog toga pozivam sve hrišćane, i vas ovdje, a vi pozovite svoje bližnje da svaka porodica, svaki pojedinac, odrasli, djevojke i mladići i djeca dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice", rekao je Joanikije.

MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka su za 7. oktobar najavili "moleban za svetinju braka i očuvanje porodice" koji će se održati ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Moleban se organizuje dan uoči najavljenog Montenegro Prajda.

Bonus video: