NSD: Vojinoviću, možete prestati sa ugađanjem SD-u i DPS-u

Iz NSD-a rekle da su Ilinčić i Lalatović bile nositeljke "borbe protiv politike etničkog čišćenja Srba iz obrazovnih institucija"

3481 pregleda 2 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nova srpska demokratija (NSD) izrazila je podršku Slavici Ilinčić i Mariji Lalatović, rekavši da su škole i vrtići u Crnoj Gori, tokom njihovog mandata, dobili rukovodstva koja odražavaju "bogatstvo crnogorskih različitosti".

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila predlog za prestanak mandata Slavici Ilinčić - generalnoj direktorici Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta; kao i predlog za prestanak mandata Mariji Lalatović - generalnoj direktorici Direktorata za opšte i srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje u ranijem MPNKS.

Povezani članci

06. Oktobar 2022.

Ovo su kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

"Potpuno nevjerovatno zvuči vijest da je ministar prosvete iz redova SNP-a, Miomir Vojinović, smijenio direktorice Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Slavicu Ilinčić i direktoricu Direktorata za srednjoškolsko obrazovanje, Mariju Lalatović, inače nosioce borbe protiv politike etničkog čišćenja Srba iz obrazovnih institucija, koju su godinama sprovodili DPS i SD", saopšteno je iz NSD-a.

Tvrde da, do njihovog angažmana u ministarstvu kojim je rukovodila ministarka Vesna Bratić, nijedan direktor ili direktorica vrtića, osnovne ili srednje škole u Crnoj Gori nije bio srpske nacionalnosti.

"Pažljivo vodeći računa o stručnosti i ravnomjernoj zastupljenosti, crnogorske škole i vrtići su tokom njihovog mandata dobili rukovodstva koja odražavaju svo bogatstvo crnogorskih različitosti. Zna li ministar Vojinović da je Vlada čiji je član, a koja je podržavala DPS - pala, pa samim tim može da prestane da ugađa najekstremnijim antisrpskim kadrovima SD-a i DPS-a, kojima je ukazivao povjerenje svih ovih mjeseci", dodali su iz NSD-a.

Rekli su i da je Lalatović jedna od "otpuštenih profesora iz vremena borbe za očuvanje srpskog jezika".

"Nova srpska demokratija izražava punu podršku gospođama Ilinčić i Lalatović, kao i divljenje za sve što su uradile za obrazovni sistem Crne Gore, a ministra Vojinovića, kandidata za gradonačelnika opštine Bijelo Polje, pita 'su čim ćeš pred Miloša...', tačnije, pred građane toga grada, crni ministre…" - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: