Budva: Azil za zbrinjavanje napuštenih životinja u novom estetskom i funkcionalnom konceptu

Direktor "Komunalno" Budva Predrag Ivanović kazao je da su renovirani pojedini objekti, popravljeni krovovi na mjestima na kojima je to bilo potrebno, posijana nova trava, prefarbane ograde koje su korozirale, uklonjen šut, sređena unutrašnjost

3401 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Azil koji se prioritetno bavi zbrinjavanjem napuštenih pasa, danas je u potpuno novom estetskom i funkcionalnom konceptu.

Direktor "Komunalno" Budva Predrag Ivanović kazao je da su renovirani pojedini objekti, popravljeni krovovi na mjestima na kojima je to bilo potrebno, posijana nova trava, prefarbane ograde koje su korozirale, uklonjen šut, sređena unutrašnjost.

Azil, prema njegovim riječima, raspolaže sa 43 boksa, sedam sektora plus karantinski prostor i zimarnik (za manje pse, tokom zime), a svaki novodovedeni pas se prvobitno smjesti u karantinski prostor, gdje mora provesti 14 dana, da bi se ustanovilo da li je vlasnički pas i da li ima nekih oboljenja.

"Tek nakon tog perioda, pas se odvodi na prilagođavanje po sektorima, kako bi se za njega odabrao odgovarajući sektor i time njegov boravak u azilu učinio prijatnijim. U RJ Azil je zaposleno osmoro ljudi koji brinu o životinjama i uopšteno o ovom objektu. Pozivamo sugrađane da posjete naše ljubimce utorkom i četvrtkom od 12h do 14h", zaključuje se u saopšetnju Ivanovića.

Bonus video: