Ivanović: Uspjeli smo da odolimo izazovima koje turistička sezona nosi sa sobom i održimo grad čistim

"Kada govorimo o “špicu” ovogodišnje turističke sezone, odnosno količini odvezenog komunalnog otpada, ista je bila na nivou 2019. godine, te je dnevni prosjek transportovanog otpadnog materijala iznosio oko 170 tona sa teritorije našeg grada"

4518 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Komunalno Budva
Foto: Komunalno Budva

Direktor D.O.O "Komunalno" Budva, Predrag Ivanović, kazao je da su uspjeli da odole svim izazovima koje jedna turistička sezona nosi sa sobom i održe Budvu čistu i urednu, čemu svjedoče brojne pohvale kako od strane sugrađana tako i od strane gostiju.

Dodaje da u skopu tog preduzeća posluje i radna jedinica "Čistoća" koja se bavi održavanjem čistoće javnih površina (odvoženje i deponovanje bezopasnog otpada) na teritoriji Opštine Budva, od Jaza do Kufina i na sjeveru do sela Brajići.

"Kada govorimo o “špicu” ovogodišnje turističke sezone, odnosno količini odvezenog komunalnog otpada, ista je bila na nivou 2019. godine, te je dnevni prosjek transportovanog otpadnog materijala iznosio oko 170 tona sa teritorije našeg grada", kazao je on.

Uprkos deficitarnoj radnoj snazi u ovoj radnoj jedinici, a tu prevashodno mislimo na fizičke radnike, uspjeli su, kako je rekao, da odole svim izazovima koje jedna turistička sezona nosi sa sobom i održe Budvu čistu i urednu, čemu svjedoče brojne pohvale kako od strane sugrađana tako i od strane gostiju.

Ta radna jedinica je, uz pomoć RJ Zelenilo, a pored svakodnevnog održavanja gradskog jezgra, kao i periferije grada, još jednom, dodaje, napravila veliki poduhvat, kada je u pitanju čišćenje korita rijeke Grđevice, akcije koja se izvodi periodično, odnosno dva puta godišnje.

"Takođe, pomenuli bismo projekat podzemnih kontejnera koji smo već započeli, u okviru kog su završene prva i druga faza, u vidu odabira lokacije, prokopavanja i samog postavljanja kontejnera", kazao je Ivanović.

Nada se Ivanović da će ta novina, odnosno pomenuti projekat ubrzo dati novi pečat Budvi.

Bonus video: