Ministarstvo prosvjete: Servis za podnošenje elektronskih zahtjeva za studentske kredite ponovo u funkciji

Za studente crnogorske državljane koji studiraju van države, pored podnešenog elektronskog zahtjeva, postoji i obaveza, kako navode, da dostave i dodatnu dokumentaciju

3900 pregleda 0 komentar(a)
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Boris Pejović
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Boris Pejović

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da je servis za podnošenje elektronskih zahtjeva za studentske kredite na sajtu Ministarstva javne uprave u funkciji.

"Kako je servis umjesto 1. septembra sa radom počeo 7. oktobra, rok za podnošenje elektronskih zahtjeva se produžava, tako da će studenti umjesto do 17. oktobra moći da se prijave do 3. novembra. Zahtjev se ne može podnijeti poslije ovog roka.", navodi se u saopštenju.

Dodaju da studenti koji žele da apliciraju za studentski kredit imaju obavezu podnošenja elekronskog zahtjeva, kao i da studenti koji studiraju u Crnoj Gori, u ovoj fazi Konkursa, nemaju obavezu dostavljanja dodatne dokumentacije.

Za studente crnogorske državljane koji studiraju van Crne Gore, pored podnešenog elektronskog zahtjeva, postoji i obaveza, kako navode, da dostave i dodatnu dokumentaciju u skladu sa Konkursom za dodjelu studentskih kredita objavljenom na sajtu Ministarstva prosvjete.

"U okviru Konkursa objavljeno je i Uputstvo za podnošenje elektronskog zahtjeva", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: