Opština Nikšić drži primat po korišćenju evropskih fondova

"Budući da Opština Nikšić uspješno realizuje projekat prekogranične saradnje, delegacija pomenutog ministarstva smatrala je da je veoma važno organizovati jedan ovakav sastanak sa predsjednikom Opštine Nikšić, Markom Kovačevićem", navodi se u saopštenju za javnost lokalne uprave

1826 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

"Opština Nikšić se izdvaja povodom pitanja korišćenja evropskih fondova, najviše kroz određene institucije, organe lokalne samouprave i naročito kroz nevladin sektor, koji je veoma aktivan. Želimo da saradnju sa vama unaprijedimo na viši nivo, jer ako ijedna opština ima potencijala, to je opština Nikšić. Veoma je značajno što se u opštini Nikšić sprovode 23 projekta", kazao je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Aleksandar Maškovića, prilikom zvanične posjete Opštini Nikšić.

Kako je istakao, ovo je njihova prva zvanična posjeta nekoj opštini, a cilj posjete je obilježavanje Dana evropske saradnje.

"Budući da Opština Nikšić uspješno realizuje projekat prekogranične saradnje, delegacija pomenutog ministarstva smatrala je da je veoma važno organizovati jedan ovakav sastanak sa predsjednikom Opštine Nikšić, Markom Kovačevićem", navodi se u saopštenju za javnost lokalne uprave.

Kovačević je, kako se navodi, rekao da je saradnja sa Ministarstvom evropskih poslova izuzetno značajna, kao i da će Opština Nikšić uraditi sve kako bi tu saradnju nastavili još snažnije. Kako je istakao, iskoristiće sve potencijale Nikšića kako na dobrobit grada pod Trebjesom, tako i Crne Gore, jer na taj način će moći i "brže i bolje" da svi idu naprijed.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine, Mašković je posjetio djecu iz Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju i uručio im promotivne didaktičke materijale, a zatim je obišao i IPC Tehnopolis.

Pored Maškovića u delegaciji Ministarstva evropskih poslova sastanku su prisustvovali v.d. generalni direktor Direktorata za evropske fondove Bojan Vujović, načelnica Direkcije za inter regionalne programe i makroregionalnu saradnju Irena Bošković, načelnica Direkcije za bilateralne prekogranične programe Nada Pejović i saradnik za vidljivost Stefan Bulatović.

U ime Opštine Nikšić na sastanku su, pored Kovačevića, bili i šef kabineta predsjednika Marko Perućica, sekretari Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i za investicije i projekte, Dejan Ivanović i Jelena Šekarić, kao i Biljana Pinjatić iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje i Svetlana Tomić iz Sekretarijata za investicije i projekte.

Bonus video: