Gradiće muslimansko groblje u Tivtu

"Cilj je da svi naši stanovnici budu građani prvog reda. U toku su izmjene Prostorno urbanističkog plana za opštinu Tivat i siguran sam da ćemo naći lokaciju koja će odgovarati potrebama i riješiti krucijalni problem Islamske zajednice", kazao je Komnenović

6901 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović u četvrtak je u kabinetu, zajedno sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, održao sastanak sa glavnim imamom za Boku Kotorsku i Budvu Mehom ef. Martinovićem i predsjednikom odbora Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu, Sejadom Redžepajem.

Centralna tema razgovora, kako je saopšteno iz kabineta Komnenovića, bila je pronalaženje adekvatne lokacije za izgradnju groblja za pripadnike islamske vjeroispovijesti u Boki Kotorskoj.

“Zadovoljstvo je primiti u posjetu predstavnike Islamske zajednice, sa kojima imamo veoma uspješnu saradnju, a na dobrobit svih građana Tivta i Boke", istakao je Komnenović, poručivši da će Opština Tivat podržati inicijativu Islamske zajednice i zajedno sa Opštinom Kotor raditi na rješavanju dugogodišnjeg problema.

"Cilj je da svi naši stanovnici budu građani prvog reda. U toku su izmjene Prostorno urbanističkog plana za opštinu Tivat i siguran sam da ćemo naći lokaciju koja će odgovarati potrebama i riješiti krucijalni problem vaše zajednice", kazao je Komnenović.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da je sada dobar trenutak za djelovanje, jer bi svaki proces izmjene plana Kotora zahtjevao višegodišnju proceduru.

"Pronalaskom lokacije na teritoriji opštine Tivat i finansijskom podrškom Opštine Kotor zajedno riješavamo važno pitanje", poručio je on.

Glavni imam Meho ef. Martinović zahvalio je čelnicima Tivta i Kotora na razumjevanju i želji da se riješi problem na koji godinama ukazuju.

“Drago nam je da se stvari mijenjaju na bolje. Mi se sastajemo kako bismo zajedno rješavali pitanja i bili korisni ljudima", poručio je Martinović, izrazivši zadovoljstvo odnosom dvije bokeljske opštine prema Islamskoj zajednici.

Sastanku je prisustvovala i sekretarka za uređenje prostora Opštine Tivat Milica Manojlović. Kako je istaknuto, nakon analize prostornih kapaciteta, Opština Tivat će u skladu sa zaključcima ovog sastanka, inicijativu za rješavanje ovog važnog pitanja uputiti Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, gdje je trenutno u toku izrada izmjena i dopuna PUP-a Tivta.

Bonus video: