Ženski klub Skupštine: Stupa na snagu Zakon o privremenom izdržavanju djece

Poručile su da su u skupštinsku proceduru (28. marta) predlog zakona predale članice Kolegijuma

3568 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Ženski klub izrazio je zadovoljstvo što Zakon o privremenom izdržavanju kojim se osniva Alimentacioni fond danas stupa na snagu.

Poručili su da su u skupštinsku proceduru (28. marta) predlog zakona predale članice Kolegijuma Ženskog kluba, kopredsjednice Branka Bošnjak i Vesna Pavićević, članice Simonida Kordić, Danijela Đurović, Tamara Vujović, Božena Jelušić, Kenana Strujic Harbić, Draginja Vuksanović Stanković i pridruženi član kluba Boris Mugoša.

"Podsjećamo javnost da je predlog zakona urađen u saradnji sa stručnim timom NVO Centar za ženska prava ali i da je Ženski klub imao veliku podršku od Ministarstva pravde, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva finansija, Zaštitnice imovinsko pravnih odnosa Crne Gore, kao i od stručnih službi Skupštine Crne Gore", navodi se u saopštenju Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

Istakli su da će Ženski klub i dalje nastaviti da radi na unaprjeđenje zakonskog okvira koji se odnosi na afirmaciju rodne ravnopravnosti na mjestima odlučivanja i u svim sferama društva; unapređenje zakonskog okvira koji se odnosi na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za socio-ekonomsko osnaživanje žena; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za ravnopravni položaj žena na tržištu rada; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za bolju zdravstvenu zaštitu žena, posebno onih u ruralnim područjima; unapređenje zakonskog okvira u cilju stimulisanja solidarnosti, humanosti i volonterizma.

Bonus video: