Turistički poslenici i gradonačelnica Tivta na sajmu u Parizu

TO Tivat za nastup u Parizu izdala je” L`elite” brošuru na francuskom jeziku u kojoj je predstvaljena sveobuhvatna turistička ponuda Tivta u vidu privatnog i hotelskog smještaja
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2017. 10:23h

Turistička organizacija Tivat učestvuje na 39. Međunarodnom sajmu turizma IFTM „TOP RESA“ koji se od 26. do 29. septembra održava u Parizu.

Na sajamskom prostoru koji ukupno obuhvata 31.000 m2 svoju ponudu predstavlja 166 destinacija iz cijelog svijeta, a podatak da je prošle godine sajam posjetilo skoro 31.000 profesionalaca, svrstava ovaj sajam kao jedan od najjačih B2B (business to business) sajmova u Evropi, sa preko 1.000 predstavnika medija koji ga prate.

Turistička organizacija Tivta predstavlja se na štandu NTO zajedno sa drugim lokalnim turističkim organizacijama (Bar, Budva, Tivat, Podgorica i Kotor), kao i sa ostalim predstavnicima turističke privrede iz Crne Gore. Njihov štand obišla je i tivatska gradonačelnica prof.dr. Snežana Matijević koja takođe boravi u višednevnoj posjeti glavnom gradu Francuske.

Ovu kalendarsku godinu zabilježio je visok trend interesovanja francuskih turista za Crnu Goru, a TUI Francuska već za sledeću godinu najavljuje čarter letove u periodu od maja do oktobra i to iz Metza, Lila, Liona, Nanta i Pariza ka Podgorici i Tivtu.

“Uspostavljanje direktnih avionskih linija između Francuske i Crne Gore (jedan let sedmično za Tivat do kraja oktobra, tokom ljetnje sezone svakog dana, te let i ka podgoričkom aerodromu), uključivanje low cost avio kompanije Transavia, koja nastavlja sa svojim letovima i u 2018. godini i to u periodu od aprila do oktobra, sa dva leta nedeljno na liniji Pariz-Tivat, dovelo je do porasta broja dolazaka i noćenja francuskih turista u Tivtu, čime i potreba i razlog TOT-a u učešću na ovom sajmu.”, saopšteno je juče iz Turističke organizacije najmanjeg bokeljskog grada.

TO Tivat za nastup u Parizu izdala je” L`elite” brošuru na francuskom jeziku u kojoj je predstvaljena sveobuhvatna turistička ponuda Tivta u vidu privatnog i hotelskog smještaja, Porto Montenegra, Luštice bay, kulturno – istorijskih i drugih prirodnih atrakcija. Tivat je inače, za prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 839 turista iz Francuske što predstavlja porast od 29% u odnosu na 2016. i ostvareno je 2.133 noćenja, što je za 46 % procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

Galerija

Bonus video: