Martinović: Prijestonica nema dugovanja po osnovu reprograma

"Dakle, nijesu istiniti navodi da vodimo neodgovornu politiku prema zaposlenima u gradskoj upravi i njenim preduzećima," kazao je zamjenik gradonačelnika Prijestonice
116 pregleda 3 komentar(a)
Momčilo Martinović, Foto: Prijestonica Cetinje
Momčilo Martinović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 28.09.2017. 06:56h

Cetinjski SDP pokazuje da kroz tendenciozne tekstove sa namjernim korišćenjem značajno zastarjelih informacija želi prikazati upravu Prijestonice kao neodgovornu prema građanima i svojim zaposlenim, kazao je Momčilo Martinović, zamjenik gradonačelnika Prijestonice.

Iako član Socijaldemokratske partije, Dušan Kašćelan, tvrdi da Prijestonica kasni sa pet rata po osnovu reprograma poreskog duga, Martinović tvrdi da Prijestonica Cetinje, na današnji dan, nema duga po osnovu reprograma poreskih obaveza.

"Dakle, nijesu istiniti navodi da vodimo neodgovornu politiku prema zaposlenima u gradskoj upravi i njenim preduzećima. Tim prije, što su dugovanja za zarade prema zaposlenima u lokalnoj upravi i njenim službama i preduzećima, do prije neku godinu, iznosile od 8 do nevjerovatnih 56 plata, a to i vi odlično znate. U međuvremenu, sve zaostale zarade koje su se nagomilavale u nekom prethodnom periodu, do danas su gotovo sve izmirene,"

Kašćelan je juče kazao kako cetinjski SDP smatra nedopustivim neodgovorno i nezakonito postupanje čelnika Prijestonice kada je u pitanju izvršavanje poreskih obaveza.

Upravo je, ističe, za to odgovoran odnos lokalne uprave, kada pored višemilionskih investicija i donacija koje su obezbijeđene, redovno i bez dugovanja Prijestonica izmiruje obaveze po osnovu zarada zaposlenima.

Kreditne obaveze koje su nastale za refinansiranje obaveza, iz takođe ranijeg perioda, dodaje, ne iznose 10 miliona već 8,4 miliona i te obaveze se uredno i planiranom dinamikom vraćaju.

"Naša gradska uprava time pokazuje da vodi brigu o građanima i svojim zaposlenima. A na tome ćemo predano raditi i u narednom periodu," zaključuje Martinović.

Bonus video: