Atlas grupa: Bolnicu Meljine u stečaj je otjerala Olivera Elez

Iz Atlas grupe reagovali na otvoreno pismo koje su “Vijestima” dostavili zdravstveni radnici bolnice Meljine

3424 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Atlas grupa reagovala je na otvoreno pismo koje su “Vijestima” dostavili zdravstveni radnici bolnice Meljine, a koje je upućeno vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću.

Kazali su da bolnicu u stečaj nije otjerala Atlas grupa, već direktorica te ustanove Olivera Elez.

Reagovanje prenosimo integralno:

“Uz razumijevanje nezadovoljstva zaposlenih u Bolnici Meljine zbog nagomilanih problema i odlaganja rješavanja problema, a predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je podržavao njihove proteste povodom najava da bi ova, za Herceg Novi i Boku izuzetno važna zdravstvena ustanova mogla biti zatvorena, ne možemo da shvatimo ovoliku njihovu posvećenost odbrani lika i djela direktorice Olivere Elez, iako svi dobro znaju da je ona Bolnicu Meljine uvela u stečaj zbog duga od 19.000 eura!

"Dobro je poznato da je dr Olivera Elez na predlog Atlas grupe postala direktor Bolnice Meljine. Zna doktorka da joj se gospodin Duško Knežević nikada nije miješao u posao, već joj to prepustio stručnom timu koji je ona izabrala. Problem je nastao kada se dr Olivera Elez udružila sa kriminalnom grupom iz Privrednog suda koju je predvodio predsjednik suda Blažo Jovanić, praveći razne dilove sa stečajnim upravnicima Sašom Zejakom i Žarkom Ostojićem. Vjerovatno je na njihov nagovor i pokrenula stečaj Bolnice Meljine kojom je u tom trenutku upravljala kao direktor, što nikako ne priliči 'ženi, ljekaru, humanisti'. Zato je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević nedavno iznio svoje zadovoljstvo što su glavni akteri kriminalnih radnji u Bolnici Meljine, vođa i članovi stečajne mafije uhapšeni, uz očekivanje da i ostali budu privedeni pred lice pravde. Zašto se, onda, dr Olivera Elez plaši 'prijetnje iz Londona', ako je u svemu čista?! Svoju nevinost će imati prilike da dokazuje na sudu, pošto će pravni tim Atlas grupe podnijeti nove krivične prijave protiv dr Olivere Elez, i svih koji su Bolnicu i kompleks Meljine utjerali u stečaj, kako bi nanijeli štetu vlasniku i preoteli imovinu od Atlas grupe.

"O nepoštovanju prava privatne svojine i zbog otvorenih pokušaja da se preko stečaja u kompaniji 'Meljine kompleks' otme imovina Atlas grupe, obavešteni su međunarodni činioci i Evropska komisija. A svoja imovinska potraživanja Atlas grupa će naplatiti preko međunarodnog arbitražnog suda u Hagu, sa odštetnim zahtjevom od 500 miliona evra, od čega se na Bolnicu Meljine odnosi 80 miliona evra!

"Posle ovako sročenog otvorenog pisma 'zaposlenih u Bolnici Meljine' ostaje sumnja da li su oni stvarni autori, ili je to u njihovo ime sročila prozvana direktorica, na šta ukazuje njena kategorična odbrana: 'Moramo oštro da demantujemo što krivite Elez za uvođenje stečaja.'

"Odlukom Apelacionog suda od 02.10.2018. godine, kojom se ukida rješenje Privrednog suda kojim se ukazuje kako je postupala Olivere Mihajlović Elez. Pokrenula je stečajni postupak nad stečajnim dužnikom 'MELJINE KOMPLEKS' DOO Herceg Novi, vlasnikom PZU Opšte bolnice Meljine!

"Privredni sud je ekspresno, u roku od samo 10 dana, reagovao na zahtjev 'ljekara i humaniste' da se uvede u stečaj kompanija koja upravlja Bolnicom Meljine.

"Rješenjem Privrednog suda Crne Gore St.br. 362/18 od 09.08.2018. godine odlučeno je: 'USVAJA se predlog povjerioca Olivere Mihajlović Elez, podnijet sudu dana 31.07.2018. godine i OTVARA se, dana 09.08.2018. godine, stečajni postupak nad stečajnim dužnikom 'MELJINE KOMPLEKS' DOO Herceg Novi, Meljine bb, /mat.br.02774569/.

"Uz ogradu da se 'neće baviti ekonomsko-pravnim pitanjima', zaposleni (ili dr Elez) sugerišu: 'Javnost mora da zna da je novac koji pominjete 19 hiljada eura isplaćen na račun dugovanja za lični dohodak Elez, a ona ga je usmjerila za kupovinu prijeko potrebne medicinske opreme.'.

"Kakve li patetike i licemjera! Lako je sve dokazivo: izvodom 46 iz CKB Banke se vidi da je Atlas Cap 07.06.2019. godine na račun Olivere Mihajlović Elez uplatio 19.040,28 eura, a izvod 47 potvrđuje da je Olivera Mihajlović Elez isti iznos vratila 10.06.2019. uz objašnjenje 'povrat sredstava na račun klijenta'. Ako laze koza ne laže rog.

"To jasno pokazuje da je njena namjera bila da odvede kompaniju u stečaj a ne da naplati svoja potraživanja. Način postupanja dr Elez ukazuje na sumnju da je to radila po nečijem nalogu. Elem, dr Elez se brzo uhodala u vođenju bolnice koja je u stečaju i počela da sklapa ugovore sa stečajnom mafijom. To je konstatovano u tužbi koju je pravni zastupnik 'Meljine kompleksa' 03.09.2021. godine podnio Privrednom sudu, protiv PZU Opšta bolnica 'Meljine' - radi naknade štete i utvrđenja ništavosti.

"Propadanju zdravstvenog sistema u Meljinama pridružila se Opština Herceg, koja je kompaniju 'Meljine kompleks' gurnula u stečaj zbog neplaćenog poreza na nepokretnosti u iznosu od 621.264 eura, iako je imala saznanje da je kompanija koja je vlasnik ove firme pod blokadom. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić krajnje nevješto je takvu odluku branio 'zaštitom imovine od dalje prodaje'. Sve govori da su oni su svojim postupanjem smišljeno uveli Bolnicu i Meljine Kompleks u stečaj, kako bi oteli imovinu od Atlas grupe.

"Stevan Katić i dr Olivera Elez udružili su se u 'lovu na vještice', izigravajući pravne eksperte, ne priznajući da su upravo svojim pravnim vratolomijama nanijeli veliku štetu bolnici Meljine i svim zaposlenim, a i vlasniku. Nesposobni da riješe gorući problem Bolnice Meljine, koja je gurnuta u ruke stečajne mafije Jovanić – Zejak, Ostojić, narušili su i zdravstveni sistem Crne Gore.

"Bolnica Meljine i kompanija 'Meljine kompleks' su od 2018. godine zarobljene od strane kriminalne grupe iz Privrednog suda i osoba koja su im u tome pomogle. Na taj način Atlas grupa i njene članice nisu mogle da utiču na dešavanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Predstavnici Atlas Grupe nudili su vlastima u Crnoj Gori model za rješavanje statusa bolnice, nudili poravnanje i uložili i strpljenje i dobru volju da se dogovore oko održivog rješenja koje će bolnicu i njene zaposlene sačuvati. Umjesto rješenja suočili smo se sa nezakonitim uvođenjem stečaja i pravnim nasiljem koje je sproveo Blažo Jovanić, poslušnik familije Đukanović koga su postavili za predsjednika Privrednog suda. Ignorisao je stavove Apelacionog suda i pošto poto htio da se, na štetu bolnice Meljine, zaposlenih i građana Herceg Novog, obračuna sa Duškom Kneževićem. Kao što znate, to je uradio sa svojim stečajnim upravnicima Sašom Zejakom i Žarkom Ostojić, stvarajući kriminalnu grupu. Trebalo bi još da se utvrdi uloga i direktorice Bolnice Olivere Elez, jedine koja nije procesuirana, pošto su pravni zastupnici Atlas grupe protiv njih podnijeli krivične prijave”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: