Vlada daje 436.000 eura za put ka Sukobinu

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je “Vijestima” kazao da će eksproprijacija zemljišta na teritoriji ulcinjske Opštine početi već tokom naredne sedmice

6475 pregleda 6 komentar(a)
Ministarstvo finansija uplatilo novac (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Ministarstvo finansija uplatilo novac (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Opština Ulcinj obezbijedila je iz državnog budžeta nedostajućih 436 hiljada eura za eksproprijaciju zemljišta za potrebe proširenja puta od kružnog toka u Vladimirskim Krutama do Kameničkog mosta.

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik Opštine Omer Bajraktari. On je istovremeno, na svom Fejsbuk profilu, naveo da je riječ o uplati novca sa posebnog računa Ministarstva finansija, zahvaljujući se tom Vladinom resoru za podršku i na saradnji.

Time se stvaraju uslovi za početak realizacije dugo očekivane rekonstrukcije puta od Bara ka Sukobinu, koji je zbog frekventnosti, naročito u ljetnjem periodu, gotovo cijelom dužinom predstavljao usko saobraćajno grlo.

Vrlo frekventni regionalni put R 29, koji spaja Bar sa graničnim prelazom na Sukobinu, prolazi kroz Mrkojeviće i Vladimirske Krute, dugačak je oko 14 kilometara, od čega 3,77 kilometara uske ceste, pripada teritoriji opštine Ulcinj.

Bajraktari je “Vijestima” kazao da će eksproprijacija zemljišta na teritoriji ulcinjske Opštine početi već tokom naredne sedmice.

Opština Bar, kako je naveo, ranije je izdvojila sredstva u te svrhe.

Mještani Mrkojevića tokom ljeta nekoliko puta su na sat vremena blokirali važnu saobraćajnicu, tražeći hitnu realizaciju projekta.

Oni su počeli sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju tog puta, kojim godišnje prođe oko pola miliona vozila, preusmjeri na realizaciju drugog projekta na sjeveru Crne Gore.

Mještani su tada tražili da se hitno donese Odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022, da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom sporazumu i da počne postupak eksproprijacije i isplate vlasnicima zemljišta sredstava koja je Opština Bar uplatila na račun Ministarstva finansija.

Bonus video: