CGO: Ministarstvo pravde ne zna koga potražuje od drugih država?

"Ministarstvo pravde je odbilo pristup traženim informacijama, navodeći u svom rješenju da su na osnovu uvida u službene evidencije utvrdili da ne posjeduju dokument/a koja sadrže tražene podatke, odnosno da bi to predstavljalo sačinjavanje nove informacije", saopšteno je iz CGO-a

5631 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Ministarstvo pravde odbilo je zahtjev za slobodan pristup informacijama Centra za građansko obrazovanje (CGO) koji je tražio podatke o tome da li i koje osobe Crne Gora trenutno potražuje od Srbije radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori, odnosno izvršenja pravosnažne sudske presude u Crnoj Gori.

"Ministarstvo pravde je odbilo pristup traženim informacijama, navodeći u svom rješenju da su na osnovu uvida u službene evidencije utvrdili da ne posjeduju dokument/a koja sadrže tražene podatke, odnosno da bi to predstavljalo sačinjavanje nove informacije", saopšteno je iz CGO-a.

Iz te nevladine organizacije poručuju da je to resorno Ministarstvo nadležno za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim i građanskim stvarima i ekstradiciju.

CGO je izrazio zabrinutost da taj organ nema evidenciju zahtjeva za izručenje prema drugim državama, "iako je javnost upoznata da je takvih zahtjeva bilo".

Bonus video: