Biblioteka za slijepe CG donirala 50 audio publikacija

"Tom donacijom budući akademski građani CG biće u mogućnosti da prošire svoja znanja i unaprijede kvalitet života i učenja"

1476 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručivanja donacije, Foto: Biblioteka za slijepe
Sa uručivanja donacije, Foto: Biblioteka za slijepe

Biblioteka za slijepe Crne Gore iz svog knjižnog fonda donirala je 50 audio publikacija Centralnoj univerzitetskoj biblioteci u Podgorici, koje će biti na raspolaganju studentima u čitaonici te Biblioteke.

"Donaciju, koju čini stručna literatura iz oblasti filozofije, istorije, istoriografije, medicine, politikologije, sociologije, prava, dramske umjetnosti i sl, uručile su bibliotekarke biblioteke Seada Nikočević i Ana Đurović", navodi se u saopštenju Biblioteke za slijepe Crne Gore.

Donaciju je, kako navode, u ime Centralne univerzitetske biblioteke primio bibliotekar Vuksan Vuksanović koji je Nikočevoć i Đurović detaljnije upoznao sa uslovima i načinom rada te ustanove, iskazavši tom prilikom zahvalnost na vrijednom poklonu.

Kazali su da je na sastanku bilo riječi i o mogućnostima, nivoima i modalitetima nastavka saradnje pomenutih institucija.

"Zaključeno je da će studenti, budući akademski građani Crne Gore, imati višestruku korist od ove donacije, prvenstveno zato što će biti u mogućnosti da prošire svoja znanja i unaprijede kvalitet života i učenja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: