Mojkovac: Službenici Odjeljenja bezbjednosti održali predavanje osnovcima i srednjoškolcima

Predavanja u OŠ “ Aleksa Đilas Bećo” za oko 210 učenika u prvom, petom, šestom osmom i devetom, odnosno, završnom razredu SMŠ “Vuksan Đukić” držali su, pored Baltića, i inspektori kriminalističke policije Milica Grdinić i Asmir Šabanović
284 pregleda 1 komentar(a)
odjeljenje bezbjedosti, Foto: OB Mojkovac
odjeljenje bezbjedosti, Foto: OB Mojkovac
Ažurirano: 27.09.2017. 14:41h

U susret obilježavanju 2. oktobra Dana unutrašnjih poslova službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Mojkovac juče i danas održali su niz predavnja tamošnjim osnovcima i srednjoškolcima.

Predavanja, u kojima su učenici, kako kažu u komandir saobraćaja Ivan Baltić, sa interesovanjem učestvovali bila su na teme bezbjednosti u saobraćaju, prevencija vršnjačkog nasilja i upotreba opojnih sredstava.

“Ukazali smo im na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, odnosno, o načinu na koji mogu na bezbjedan način da dođu do škole i vrate se nakon nastave svojim kućama. Objašnjeno im je koja pravila u saobraćaju treba da poštuju, naročito kad se kreću pored magistralnog puta, pješačkom stazom i dok prelaze ulice. Najstarijim osnovcima i srednjoškolcima govorili smo o prevenciji vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih droga. Ukazali smo na posljedice i sankcije tih djela. Takođe, objašnjen je i postupak prijavljivanja vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih droga”, rekao je Baltić.

Predavanja u OŠ “ Aleksa Đilas Bećo” za oko 210 učenika u prvom, petom, šestom osmom i devetom, odnosno, završnom razredu SMŠ “Vuksan Đukić” držali su, pored Baltića, i inspektori kriminalističke policije Milica Grdinić i Asmir Šabanović.

Učenicima su podijeljeni rasporedi časova na kojima se nalaze brojevi telefona policije, Službe zaštite i Hitne pomoći. Službenici policije mladim sugrađanima pokazali su materijalno -tehnička sredstva i vozila kojima raspolažu u OB.

Bonus video: