Vlada traži smjenu Vojvodićeve

Inicijativu, prema saznanjima "Vijesti", potpisali su Vladan Joković, Milanko Damjanović, Nataša Pešić, Mubera Kurpejović i Goran Jovetić
142 pregleda 53 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Radmila Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2017. 13:29h

Predstavnici osnivača, odnosno Vlade u Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore, njih pet, inicirali su smjenu rektorke Radmile Vojvodić, saznaju "Vijesti" iz Vlade.

Inicijativu, prema saznanjima "Vijesti", potpisali su Vladan Joković, Milanko Damjanović, Nataša Pešić, Mubera Kurpejović i Goran Jovetić.

Oni podsjećaju da je Statutom UCG propisano da rektor može biti razriješen dužnosti i prije isteka perioda na koji je izabran ukoliko, između ostalog, ne izvršava zadatke predviđene zakonom i Statutom ili ih izvršava suprotno njima, ili prekorači ovlašćenja i time nanese štetu Univerzitetu u većem obimu.

Prema nezvaničnim informacijama, inicijativa za smjenu rektorke u Rektoratu je zavedena juče, a predstavnici Vlade smatraju da je rektorka, između ostalog, prekoračila ovlašćenja, te za razlog još navode i nepoštovanje odluke u vezi sa sjedištem Visoke medicinske škole.

Tokom ljeta su, podsjetimo, vrcale varnice između Vlade, odnosno Ministarstva prosvjete i rektorke Vojvodić, a sve zbog njenog i stava Senata UCG da VMŠ treba preseliti u Podgoricu. Krajem avgusta, a nakon izmjene predstavnika Vlade u Upravnom odboru, upravljačko tijelo je odlućilo da VMŠ ipak ostaje u Beranama.

Bonus video: