Vlaović: Veliku razvojnu šansu vidimo u stvaranju Made in Montenegro produkta u oblasti ICT sektora

Iz Ministarstva su podsjetili da Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju, u skladu sa Zakonom o inovacionoj djelatnosti, upravlja inovacionom djelatnošću kroz ostvarivanje saradnje organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, privrede i drugih subjekata

1625 pregleda 1 komentar(a)
Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Prioritet Ministarstva kulture i medija je razvoj sektora kreativnih industrija, poručila je resorna ministarka Maša Vlaović navodeći da je velika razvojna šansa stvaranje Made in Montenegro produkta u oblasti sektora informaciono-komunikacijske tehnologije /ICT/.

Kako je saopšteno iz njenog resora na Fejsbuku /Facebook/, Vlaović je to poručila prilikom učešća na drugoj sjednici Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

“Veliku razvojnu šansu vidimo u stvaranju svojevrsnog Made in Montenegro produkta u oblasti ICT sektora, uzimajući u obzir činjenicu da gejming industrija predstavlja čak 50 odsto kreativnih industrija, te da je i najvitalnija grana privrede koja je uspjela da odoli i vremenu COVID19 pandemije”, rekla je Vlaović.

Kako je najavljeno, Ministarstvo će putem organizovanja stručnih panel diskusija na predstojećem forumu kreativnih industrija elaborirati tu temu.

"Time će se stvoriti dobri uslovi za stvaranje jasnih smjernica za Nacionalni program razvoja kulture, gdje će se te politike do kraja definisati i kroz posebne budžetske pravce", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju, u skladu sa Zakonom o inovacionoj djelatnosti, upravlja inovacionom djelatnošću kroz ostvarivanje saradnje organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, privrede i drugih subjekata.

Bonus video: