Preusmjereno 1,2 miliona za opremu KCCG

Klinički centar dužan da blagovremeno obavještava Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija o realizaciji nabavke opreme

4207 pregleda 2 komentar(a)
KCCG, Foto: KCCG
KCCG, Foto: KCCG

Vlada je na sjednici krajem oktobra odobrila preusmjeravanje 1,2 miliona eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za nabavku potrebne medicinske opreme.

U odluci piše da je novac preusmjeren iz tekuće budžetske rezerve na račun Fonda za zdravstveno osiguranje, na aktivnost pružanje usluge zdravstvene zaštite i izdatak za opremu.

Vlada je obavezala Fond da preusmjeri sredstva najvećoj zdravstvenoj ustanovi, dok je KCCG dužan da blagovremeno obavještava Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija o realizaciji nabavke opreme.

Na sjednici od prošle sedmice Vlada je dala i saglasnost KCCG za pokretanje postupka prodaje dijela opreme putem javnog oglašavanja. U dokumentu se navodi da će se sprovesti postupak prodaje polovne kuhinjske opreme, vešeraja, opreme za mašinsko održavanje i agregata, po cijenama koje su prethodno utvrđene izvještajem o procjeni vrijednosti ove imovine...

Bonus video: