Đurović: Istinske slobode medija ne može biti bez hrabrih i odvažnih novinara

Ona je dobitnike ohrabrila da nastave da rade sa istom voljom i nesmanjenim intenzitetom, "uz zahvalnost za sve što ste uradili da borba za istinu, pravdu i demokratiju dobije smisao"

3023 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku ovogodišnjim dobitnicima nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo Mihailu Jovoviću, Đurđi Radulović, Marku Vešoviću i Vladimiru Otaševiću.

Đurović je poručila da istinske slobode medija ne može biti bez hrabrih i odvažnih novinara koji su spremni da daju maksimalan doprinos otkrivanju i suočavanju sa svim društvenim anomalijama, "kojih je u prethodne tri decenije bilo mnogo".

"Nažalost, i dalje nosimo teret ubistava, ranjavanja i napada na novinare i zbog toga su ovakve nagrade, koje dolaze van naše zemlje, posebno podsticajne za sve istraživačke novinare, kao i mlade ljude koji imaju želju da se bave ovim poslom", navela je ona na svom Tviter nalogu.

Ona je dobitnike ohrabrila da nastave da rade sa istom voljom i nesmanjenim intenzitetom, "uz zahvalnost za sve što ste uradili da borba za istinu, pravdu i demokratiju dobije smisao".

"To je nasušna potreba našeg društva", kazala je Đurović.

Bonus video: