Abazović: Cetinje je paradigma nezavisnosti, istorije i kulture

Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju, gradu likovnih stvaralaca svjetskog glasa, književnika i sportista koji na najbolji način preprezentuju Crnu Goru, kazao je premijer

3929 pregleda 18 komentar(a)
Abazović (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore
Abazović (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore

"Razvoj Prijestonice u narednom periodu treba da počiva na snažnijoj valorizaciji nevjerovatnog turističkog potencijala bogate kulturne baštine i boljoj infrastrukturnoj povezanosti sa jugom i centralnim predjelom Crne Gore", saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je čestitao Dan Prijestonice Cetinje, 13. novembar gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Mileni Vujačić, odbornicima, građankama i građanima.

"Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju, gradu likovnih stvaralaca svjetskog glasa, književnika i sportista koji na najbolji način preprezentuju Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Abazović naglašava da, "aktuelna i svaka naredna državna administracija, ima prioritetni zadatak da pomenuto poštovanje, kroz plodnu saradnju, međusobno povjerenje i uvažavanje, sa lokalnom samoupravom, pretoče u potpunu i dosljednu realizaciju planiranih, održivih kapitalnih infrastrukturnih investicija".

Dodaje da su one, "Cetinju prijeko potrebne, a koje ono, s obzirom na njegove privredne, kulturne, prosvjetne i turističke kapacitete, zasigurno može da preobrazi u novu vrijednost".

Ističe da razvoj Prijestonice u narednom periodu treba da počiva na snažnijoj valorizaciji nevjerovatnog turističkog potencijala bogate kulturne baštine i boljoj infrastrukturnoj povezanosti sa jugom i centralnim predjelom Crne Gore.

"Uz odgovorniji odnos lokalne i državne vlasti prema Cetinju, koji je očigledan, ubijeđen sam da će Cetinje nakon realizacije infrastrukturnih projekata, poput žičare Kotor - Lovćen, koja će biti u funkciji od naredne godine i magistralnog pravca Cetinje - Čevo - Nikšić, čija je prva faza u završnici, dobiti zamajac za intezivniji razvoj, naročito ruralnih predjela Prijestonice", kazao je Abazović.

Ubijeđen je da će sa poštenim i iskrenim odnosom prema prijestonom gradu i jasnom vizijom, koja se prepoznaje, budućnost Cetinja biti lijepa i uspješna.

"Sa najiskrenijom željom da ovome svi zajedno ostanemo dosljedni, još jednom čestitam ovaj istorijski datum za našu Prijestonicu", zaključio je Abazović.

Bonus video: