Bošnjak: Kultura alat koji spaja ljude, širi mir i stvara harmoniju među civilizacijama

Vlaović je poručila da je kultura jedan od najznačajnijih potencijala za ostvarivanje rodne ravnopravnosti

2206 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjak i Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Bošnjak i Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak saopštila je da je kultura alat koji spaja ljude, širi mir i stvara harmoniju među civilizacijama.

Istakla je da kultura kao takva treba biti glas razuma u cilju jačanja i razvoja jednog društva.

"Ministarstvo kulture i medija i Ženski klub Skupštine Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno uspostavljanje naučne,umjetničke i stručne saradnje u oblastima kulturno - umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine, medija i rodne ravnopravnosti", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

Memorandum su, kako je saopšteno, potpisale ministarka kulture i medija Maša Vlaović i Bošnjak.

Vlaović je, kako navode, tim povodom rekla da su uvjereni da je u cilju promovisanja zajedničkog interesa za ostvarivanje rodne ravnopravnosti kultura jedan od najznačajnijih potencijala za ostvarivanje tog cilja.

Dodaju da je Bošnjak istakla da je kultura alat koji spaja ljude, širi mir i stvara harmoniju među civilizacijama, te da kao takva treba biti glas razuma u cilju jačanja i razvoja jednog društva.

"Saradnja MKM i Ženskog kluba obuhvatiti će zajedničke aktivnosti na polju edukacije i doedukacije kadrova u oblasti pitanja rodne ravnopravnosti kroz organizovanje seminara, radionica i obuka", navodi se u saopštenju.

MKM i Ženski klub će, kako su kazali, zajedničkim snagama i kapacitetima kandidovati projekte od izuzetnog značaja za razvoj i jačanje položaja žena kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou

Bonus video: