Ana Đukanović ne želi da se bavi ni desalinizacijom

U dopisu Opštini Budva, sestra bivšeg premijera i aktuelnog šefa DPS-a Mila Đukanovića navodi da je otkazala punomoćje “WTE grupi” i svim njenim kompanijama u Crnoj Gori
163 pregleda 1 komentar(a)
Bečići, desalinizacija, postrojenje za desalinizaciju vode, WTE, Foto: Vuk Lajović
Bečići, desalinizacija, postrojenje za desalinizaciju vode, WTE, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.09.2017. 19:59h

Advokatica Ana Đukanović otkazala je pounomoćje i njemačkoj kompaniji “WTE desalinizacija morske vode” koja je gazdovala postrojenjem na rtu Zavala.

U dopisu Opštini Budva, sestra bivšeg premijera i aktuelnog šefa DPS-a Mila Đukanovića navodi da je otkazala punomoćje “WTE grupi” i svim njenim kompanijama u Crnoj Gori.

“Vijesti“ su nedavno objavile da je Đukanovićeva otkazala punomoćje njemačkoj kompaniji “WTE otpadne vode”, 10 dana uoči početka sudskog spora sa Opštinom Budva, vrijednog 14,5 miliona eura.

Opština Budva je sredinom avgusta tužila kompaniju “WTE desalinizacija morske vode” zbog navodno nezakonite blokade računa i naplate gotovo 380.000 eura - novca poreskih obveznika.

U Opštini tvrde da je novac uzet bez pravnog osnova i zloupotrebom mjenice.

Zatraženo je da Privredni sud donese presudu da WTE vrati novac u opštinsku kasu.

“WTE je bez pravnog osnova zloupotrebljavajući sredstva obezbjeđenja već ispunjene obaveze, čiji je osnov otpao, prinudnim putem sa računa naplatio iznos od 379.937,01 eura“, ističe se u tužbi koju potpisuje sekretar za pravnu zaštitu Nikola Plamenac.

“WTE desalinizacija morske vode” - sestra kompanije “WTE otpadne vode“ koja upravlja postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica, aktivirala je mjenice u ukupnom iznosu od 780.000 eura, od kojih je uspjela da naplati polovinu.

Opština je tada zatražila od Centralne banke da se stopira naplata mjenica i o svemu obavijestila Specijalno tužilaštvo optuživši njemačku kompaniju da je zloupotrijebila mjenice koje nijesu validne.

Kao dokaz da su mjenice nevažeće, iz Sekretarijata su dostavili i obavještenje od 13. maja 2016. u kome se navodi da su Opština i WTE desalinizacija morske vode zaključile “Sporazum o definitivnom uređenju međusobnih poslovnih odnosa i da su prestale da važe sva prava i obaveze po prethodnim ugovorima koje su ugovorne strane prethodno potpisale“.

Bonus video: