Tamara Nikčević novčano kažnjena zbog vrijeđanja Bojane Jokić

Na osnovu zakona o javnom redu i miru Tamara Nikčević je kažnjena novčanom kaznom od 250 eura, koju je dužna da plati u roku od 15 dana od dana pravosnažnost presude

7763 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Podgorički Sud za prekršaje donio je prvostepenu presudu kojom je utvrdio da je novinarka Tamara Nikčević kriva jer je grubo vrijeđala aktivistkinju za ljudska prava Bojanu Jokić nazivajući je "četnikušom" i "intelektualnim i moralnim talogom".

Zbog uvreda koje je izrekla na društvenoj mreži Tviter, sud je naložio Nikčević da plati 250 eura kazne i dodatnih 30 na ime sudskih troškova. Nikčević ima pravo na žalbu, s obzirom na to da je ovo prvostepena odluka.

Jokić je na mrežama objavila presudu, u kojoj se precizira da je Nikčević 2. januara 2021. godine u 16:26 časova posredstvom elektronske komunikacione mreže Tviter, na javnom mjestu, grubo vrijeđala Bojanu Jokić.

Povezani članci

04. Januar 2021.

Jokić podnijela prijavu protiv Nikčević

"Javlja se čujem Bojana-Jok, traži da se kazni Nikolaidis. U ostalom, što je to Nikolaidis donio CG izuzev 25 prevoda na evropske jezike? "Samatranja" pilećeg mozga, intelektualnog i moralnog taloga, te nepismene četnikuše do sada, srećom nijesu prevođena“.

Na osnovu zakona o javnom redu i miru Tamara Nikčević je kažnjena novčanom kaznom od 250 eura, koju je dužna da plati u roku od 15 dana od dana pravosnažnost presude.

Bonus video: