U narednim danima se očekuju nepovoljne vremenske prilike u centralnim i južnim predjelima

Direktorat apeluje na građane i lokalne komunalne službe da svoje aktivnosti prilagode navedenoj situaciji

17267 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da se u predstojećim danima očekuju nepovoljne vremenske prilike, Direktorat za zaštitu i spasavanje MUP-a poslao je obavještenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spasavanja u cilju podizanja nivoa operativne spremnosti.

Kako su zbog nepovoljne meteorološke situacije mogući određeni problemi na terenu, naročito u centralnim i južnim predjelima, Direktorat apeluje na građane i lokalne komunalne službe da svoje aktivnosti prilagode navedenoj situaciji.

Zbog najave o nepovoljnim vremenskim uslovima, iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja upozorili su vozače da nepovoljni meteo uslovi, usled jake kiše, obilnih padavina, olujnog vjetra i nepogoda, mogu dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

"Policijski službenici će i narednih dana, kroz pojačano prisustvo na putnim pravcima, prvenstveno preventivnim aktivnostima, nastojati da obezbijede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja. Još jednom apelujemo na vozače, da strpljivom i opreznom vožnjom, prilagođenom meteo i ostalim uslovima na putu, kao i trenutnoj frekvenciji saobraćaja, koristeći zimsku opremu predviđenu za vozila, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju MUP-a.

Bonus video: