Vujisić i Borovjec-Jokić uručeno priznanje za promociju poljskog jezika i kulture

"Medalja je dodijeljena dugogodišnjim predavačima kursa poljskog jezika za posebne zasluge za prosvjetu i vaspitanje u Crnoj Gori"

1664 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele priznanja, Foto: Ambasada Poljske u Crnoj Gori
Sa dodjele priznanja, Foto: Ambasada Poljske u Crnoj Gori

Vandi Vujisić i Marti Borovjec - Jokić dodijeljena je prestižna nagrada - medalja Komisije narodne edukacije Poljske od strane Ministarstva prosvjete i nauke Poljske.

To počasno priznanje Poljakinjama iz Bijelog Polja i Podgorice uručio je, kako je saopšteno, ambasador Poljske u Crnoj Gori Artur Dmohovski.

"Medalja je dodijeljena dugogodišnjim predavačima kursa poljskog jezika za posebne zasluge za prosvjetu i vaspitanje u Crnoj Gori, prije svega promociju poljskog jezika i kulture u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Ambasade Poljske u Podgorici.

U ime nagrađenih zahvalila se Vujisić koja je naglasila da nagradu doživljava kao priznanje za dosadašnji rad, ali i kao motivaciju za dalji rad na tom poslu.

Ta aktivnost za nju je, kako je istakla, veoma posebna, pošto se preko nje stiče mogućnost uspjeha u radu sa mladima koji žele da upoznaju ne samo poljski jezik, nego i kulturu Poljske.

"To je za mene veliki uspjeh i istovremeno priznanje mog rada za poljsku prosvjetu u Crnoj Gori. Uvijek sam se starala da profesiju nastavnika vršim sa posebnim entuzijazmom, jer ona u sebi posjeduje posebno zadovoljstvo od postignutog. O nama nastavnicima se kaže: "Slab nastavnik priča, dobar nastavnik objašnjava, veoma dobar prezentira, a genijalan stimuliše", a ja sam se uijek trudila da stimulišem i motivišem vaspitno-spoznajne aktivnosti učenika i u tome uspijevam“, kazala je Vujisić.

Dodaje se u saopštenju da se kurs poljskog jezika od 2014. godine organizuje u Don Bosko Centru u Podgorici uz podršku Ambasade Poljske.

Namijenjen je svim ljubiteljima poljskog jezika, kulture i istorije.

"Do sada su 242 polaznika uspješno savladala osnove kursa i dobili certifikate o znanju jezika, važeće u zemljama Evropske unije. Trenutno nastavu poljskog jezika u zimskom semestru pohađa 17 učesnika", navodi se u saopštenju.

Bonus video: