Abazović: Vlada spremna da pomogne razvoju Kotora

Jokić je Abazovića upoznao sa namjerom da se krene u ponovnu izradu projekta žičare San Đovani, što je premijer, kako je saopšteno, prihvatio i ponudio svu neophodnu pomoć

1698 pregleda 1 komentar(a)
Jokić i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Jokić i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Kotor je primjer uspješne opštine i Vlada želi dati dodatan doprinos u pomoći i zaštiti kulturnih dobara, ali i izgradnji infrastrukture u cijeloj opštini Kotor, kao jednoj od najprestižnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori, kazao je premijer Dritan Abazović, tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem.

Abazović i Jokić su, kako se navodi, razgovarali o potrebi bolje koordinacije načina finansiranja i realizacije projekata između države i lokalne samouprave, sa posebnim osvrtom na izgradnju vodovoda u Donjem Grblju, puta kroz Gornji Grbalj i konačnog završetka sportske dvorane u Kotoru.

"Sagovornici su se saglasili da je neophodna zajednički djelovati u pravcu zaštite i restauracije kotorskih bedema. Jokić je Abazovića upoznao sa namjerom da se krene u ponovnu izradu projekta žičare San Đovani, što je premijer prihvatio i ponudio svu neophodnu pomoć", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade i predsjednika Opštine Kotor.

Bonus video: