I dalje pada broj slučajeva koronavirusa: Skraćeno radno vrijeme kovid ambulante u Podgorici

Iz IJZ su apelovali na građane da se vakcinišu, posebno oni koji su u povećanom riziku od razvoja teških formi bolesti

5101 pregleda 2 komentar(a)
Kovid ambulanta u Tološima krajem prošle godine, Foto: Luka Zekovic
Kovid ambulanta u Tološima krajem prošle godine, Foto: Luka Zekovic

Crna Gora je prošle sedmice bila na 31. mjestu u Evropi po broju novoinficiranih koronavirusom, a zbog pada broja zaraženih u Glavnom gradu radno vrijeme kovid ambulante skraćeno je i traje od 10 do 17 sati.

”Pomno prateći razvoj epidemiološke situacije u Glavnom gradu i s obzirom na to da spadamo u zemlju sa najmanjim brojem inficiranih na dnevnom nivou, a zbog pojačanja redovnog procesa rada, Dom zdravlja Podgorica od ponedjeljka izmijenio je radno vrijeme kovid ambulante za djecu, u zdravstvenom objektu Tološi”, saopštili su iz ove ustanove i pojasnili da je pauza u terminu od 13.30 do 14 sati.

”Djeca sa sumnjom na kovid infekciju mogu se javiti na pregled i testirati u kovid centru Tološi gdje će se obavljati pregledi, laboratorijska dijagnostika, kao i davanje terapije pacijentima sa simptomima kovid infekcije”, kazali su.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) juče je saopšteno da je registrovan 21 novi slučaj koronavirusa, od kojih je 11 iz Podgorice, četiri iz Nikšića, a po jedan iz Budve, Danilovgrada, Kotora, Pljevalja, Tivta i Tuzi.

Kazali su da u četvrtak nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa koronavirusom.

”Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.789”, saopšteno je iz IJZ.

Rekli su da je do juče u 15 časova prijavljen oporavak kod 25 pacijenata i da je trenutno aktivno 194 slučaja koronavirusa. Najviše slučajeva, 94, aktivno je u Podgorici, dok su Andrijevica, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Plužine, Rožaje i Šavnik zvanično bez registrovanih slučajeva kovid-19.

”Od početka epidemijskih dešavanja, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 283.607”, piše u saopštenju.

Iz IJZ su apelovali na građane da se vakcinišu, posebno oni koji su u povećanom riziku od razvoja teških formi bolesti.

Bonus video: