Branimiru Gvozdenoviću potkrovlje, sinu sprat ispod

Marko Gvozdenović, sin poslanika DPS-a Branimira Gvozdenovića, kupio stan u centru Podgorice

29687 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Marko Gvozdenović, sin poslanika DPS-a i dugogodišnjeg šefa crnogorskog urbanizma Branimira Gvozdenovića, postao je krajem oktobra vlasnik stana od 39 kvadrata na trećem spratu zgrade u Karađorđevoj ulici u centru Podgorice.

U listu nepokretnosti, u koji su “Vijesti” imale uvid, piše da je mlađi Gvozdenović 24. oktobra kupovinom stekao imovinu. Uz stan, Gvozdenović je kupio i osam kvadrata podruma.

U istom ulazu, na spratu iznad, stan posjeduje njegov otac. Prema listu nepokretnosti, Branimir Gvozdenović vlasnik je potkrovlja od 68 kvadrata i sinu je dao mogućnost da se na ime te nekretnine krajem prošle godine zaduži 100 hiljada eura.

”Zabilježba hipoteke, dužnik Marko Gvozdenović, dug 100.000, rok 4. novembar 2033”, piše u listu nepokretnosti.

Mlađi Gvozdenović, osim novokupljenog, kako su “Vijesti” ranije objavile, od sredine septembra 2018. vlasnik je i stana u Budvi - potkrovlja od 63 kvadrata u naselju Dubovica.

On je već nekoliko godina u građevinskom biznisu, ako je suditi po registraciji djelatnosti koju ima njegovoa kompanija “Iron Investments and Advisory”.

Kompanija koju je Marko Gvozdenović registrovao 2019. za djelatnost izgradnje stambenih i nestambenih zgrada minule godine prihodovala je 368.000 eura.

Firma je suvlasnik placa u kompleksu Porto Montenegro u Tivtu.

Biznis u Budvi

Ime Marka Gvozdenovića tadašnja budvanska opozicija pomenula je prije gotovo deceniju, kada je napravljen kompleks na Slovenskoj plaži - betonski ugostiteljski objekat sa bazenom. Dozvolu za privremeni objekat dalo je tadašnje rukovodstvo JP Morsko dobro. Iz opozcije su tvrdili da svi radnici koji tamo rade pominju Marka kao vlasnika, ali iz inostrane kompanije na koju se vodi biznis to su demantovali.

U isto vrijeme, iz tadašnje budvanske opozicije uperili su prst u starijeg Gvozdenovića zbog atraktivne parcele od 8.500 hiljada kvadrata, uz hale Jadranskog sajma, koja je uknjižena na firmu “Safiro beach”.

Optužbe je iznio i njegov kum, odbjegli biznismen Duško Knežević koji je naveo da je Gvozdenović suvlasnik ekskluzivne parcele na Jadranskom sajmu, na kojoj firma “Safiro beach resort” planira gradnju dvije kule sa po 15 i 16 spratova, odnosno hotel i stanove za tržište.

Projekat realizuje podgorička kompanija “MIA Investments”, u vlasništvu turskih državljana.

”Brano je dobio, zajedno sa Milom Đukanovićem, samo trećinu udjela u lokaciji koju u Budvi drži ‘Safiro beach’, pa su sada uveli Turke da bi izgledalo kao strana investicija”, kazao je ranije Knežević.

Knežević je u više navrata iznio niz optužbi na račun svoga kuma. Gvozdenović je odbacio sve Kneževićeve navode, nazvavši ih “klasičnim izmišljotinama”.

Bonus video: