Iković: Zaustaviti radove na gradskom trgu u Danilovgradu

"Ne pristajemo na nastavak privatizacije javnog dobra, ne želimo blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijamo pretvaranje trga u kafansku baštu", kazao je Iković

4998 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Preokret
Foto: Preokret

Vuk Iković, nosilac liste Preokreta na nedavnim izborima u Danilovgradu, kazao je da su pozvali inspekciju i komunalnu policiju da zaustave građevinske radove na gradskom trgu u Danilovgradu.

"Danas ćemo sa građanima sačekati inspekciju da izađe na glavni danilovgradski Trg, a koja treba da potvrdi sve nepravilnosti i zaustavi dalje uzurpiranje našeg trga. Pozvali smo građevinsku inspekciju, elektroenergetsku inspekciju kao i komunalnu policiju da zbog hitnosti situacije i bezbjednosti radnika i prolaznika zaustave građevinske radove na gradskom trgu u Danilovgradu", saopštio je on.

Preokret tg, Preokret trg DG
foto: Preokret

Građevinska inspekcija je, kako je naveo, kazala da će danas izaći na teren. Poručio je da insistiraju na tome da sa tom inspekcijom zajedno izađe i elektroenergetska inspekciju, kao i komunalna policija.

Iković podsjeća da je Opština Danilovgrad prodala dio Trga golootočkih žrtava privatniku.

"Nakon toga je ovaj dio Trga urbanističkim planom dobio status građevinske parcele i na njoj je započeta izgradnja poslovne zgrade prije 15 dana. Odmah nakon toga smo obavijestili građevinsku i elektroenergetsku inspekciju. Insistiramo na urgentnosti jer su već prvog dana radova pokidane kanalizacione i vodovodne cijevi. Nakon toga je došlo do otkopavanja glavnog elektrokabla da bi iste večeri centar grada bio bez struje u trajanju oko dva sata. Ovaj kabal i dalje nije izmješten i predstavlja opasnost i za radnike i za prolaznike", navodi Iković.

Kazao je da privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva, jer "nije od javnog interesa, bez obzira da li su ispunjene sve procedure".

"Ne pristajemo na nastavak privatizacije javnog dobra, ne želimo blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijamo pretvaranje trga u kafansku baštu. Zato tražimo da se Trg proširi, a ne suzi, tražimo da se na trgu održavaju gradske manifestacije, gdje ćemo se družiti i slaviti jer svi putevi, bulevari i šetališta nas vode na Trg", zaključio je Iković.

Bonus video: