Gvozdenoviću plaketa "Ambasadora obale"

Predsjednik Vujanović je poručio da je “prostor naše veliko bogatstvo i sa njime moramo oprezno i mudro upravljati”
73 pregleda 10 komentar(a)
Međunarodni dan obale, Foto: Siniša Luković
Međunarodni dan obale, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.09.2017. 16:31h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović (DPS) proglašen je za počasnog „Ambasadora obale“ na svečanosti obilježavanja Mediteranskog dana obale koja je danas održana u Tivtu.

Svečanosti su prisustvovali i Gaetano Lenone, koordinator programa UN za životnu sredinu - Mediteranskog akcionog plana (MAP) i izvršni sekretar Barskelonske konvecije, kao i crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

“Sunce Juga prosvećuje duh, ali ponekad uzima i pamet", citirao je Gvozdenović Matvejevića onima koji su ga nagradili i dodao da su ”ponekad priznanja sa strane, bolje nego ona koja imate kod kuće, ali to je dio života i politike i treba da se borimo sa time.”

Predsjednik Vujanović je poručio da je “prostor naše veliko bogatstvo i sa njime moramo oprezno i mudro upravljati.”

Proslavu Mediteranskog dana obale u Tivtu priredili su UNEP/MAP, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i JP Morsko dobro u saradnji sa Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) iz Splita. Mediteranski dan obale se obilježava od 2007. godine sa ciljem podizanja svijesti o značaju obalnog područja kao prirodnog i ekonomskog resursa, te omogućavanja razmjene iskustava u primjeni optimalnih modela održivog obalnog razvoja. Svake godine centralna proslava Mediteranskog dana obale organizuje se u drugoj državi Mediterana. Godine 2007. i 2008. centralna proslava organizovana je na Sardiniji, Italija, 2009. godine u Turskoj, 2010. godine u Sloveniji, 2011. u Alžiru, 2012. u Hrvatskoj, 2013. godine u Italiji, 2014. godine u Tunisu, 2015. godine u Francuskoj, a 2016. godine u Španiji.

Bonus video: