Borovinić Bojović: Rješavati probleme organizacija koje se bave unapređenjem uslova života djece sa teškoćama u razvoju

"Nema, i ne smije biti stajanja dok svako dijete sa poteškoćama u razvoju ne dobije kvalitetne uslove za život"

5022 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Nositeljka liste Za budućnost Podgorice Jelena Borovinić Bojović posjetila je danas nevladine organizacije "Rastimo zajedno" i "Naša inicijativa".

Kako je saopšteno iz koalicije Za budućnost Podgorice, djelovanje tih organizacija usmjereno je ka unapređenju uslova života djece sa teškoćama u razvoju.

"Nažalost, problemi i izazovi sa kojima se suočavaju ovakve organizacije nijesu adekvatno tretirani tokom mandata prethodnih vlasti, te sada još više dolaze do izražaja, pa ih je potrebno urgentno rješavati. Kroz neposredan razgovor sa predstavnicima NVO "Rastimo zajedno" i NVO "Naša inicijativa" evidentirani su konkretni problemi, i na njih ponuđena konkretna rešenja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ta koalicija insistirati na tome da se uradi sve što je u okviru mogućnosti lokalne samouprave, počevši od stvaranja novog Dnevnog centra, povećanja budžeta za NVO, pomoći roditeljima uz organizaciju edukacija i treninga, pomoći u apliciranju za IPA fondove, do kreiranja baze podataka djece sa posebnim potrebama, kako bi sprovođenje svih javnih politika bilo mnogo izvodljivije.

"Nema, i ne smije biti stajanja dok svako dijete sa poteškoćama u razvoju ne dobije kvalitetne uslove za život", navodi se u saopštenju.