U Župi nikšićkoj počeli radovi vrijedni oko 700.000 eura

"Na prvih pet kilometara rekontruisane saobraćajnice od Rubeža do Krstovača biće postavljanje metalne bankine, a na kamenim kosinama zaštitne mreže"

4098 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MZ Župa nikšićka
Foto: MZ Župa nikšićka

U Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka počela je realizacija projekta vrijednog oko 700.000 eura, saopštio je predsjednik Savjeta Župe Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima, na prvih pet kilometara rekontruisane saobraćajnice od Rubeža do Krstovača biće postavljanje metalne bankine, a na kamenim kosinama zaštitne mreže.

"Takođe će biti postavljene saobraćajna i turističke signalizacije. Sredstva su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta. Planirano je da se svi radovi izvedu do kraja ove godine, što će značajno doprinijeti sigurnosti svih učesnika u saobraćaju", kazao je Radulović .

Kako je istakao u toku je i izrada projekta nastavka rekonstrukcije glavne saobraćajnice od Krstovača do Miolja Polja, na kojoj će radovi, ako sve bude išlo redovnim tokom, početi u prvoj polovini 2023. godine.

"Osnovno je da se ponovo uspostavi dinamika rekonstrukcije glavne saobraćajnice do sela Morakovo, koja je od izuzetnog značaja za sve stanovnike MZ Župa nikčićka. Savjet Mjesne zajednice očekuje punu podršku kako opštinskih, tako i državnih institucija", istakao je Radulović.

Do kraja godine očekuju i realizaciju asfaltiranja oko 2,5 kilometra seoskih puteva kroz program IFAD, a u prvoj polovini 2023. je sa rukovodstvom Opštine Nikšić dogovoreno asfaltiranje oko šest kilometara puteva u župskim selima. Radulović je kazao da očekuju i podršku Ministarstva poljoprivrede na planu poboljšanja puteva u planinskim rejonima na kojima tokom ljetnjeg perioda izdiže veliki broj župskih domaćinstava.

"Jačanjem infrastrukture u ruralnim područjima, kao što je Župa, stvaraju se uslovi za bolji život stanovnika, što daje garanciju da će mali broj ljudi napuštati svoja ognjišta,jer je to garancija opstanka našeg mjesta. Savjet MZ Župa će i u narednom periodu insistirati na realizaciji svih projekata koji su u interesu svakog stanovnika Župe", poručio je Radulović

Bonus video: