Crveni krst Nikšić dodijelio nagrade osnovcima za najbolje likovne i literarne radove

Konkurs je raspisan početkom školske godine, a koliko su kvalitetni prispjeli radovi najbolje govori podatak da je žiri u obje kategorije odlučio da dodijeli po tri ravnopravne prve nagrade

1646 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crveni krst Nikšić
Foto: Crveni krst Nikšić

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić povodom 29. novembra, Dana Crvenog krsta Crne Gore, uručila je nagrade autorima najboljih likovnih i literarnih radova.

Na ovogodišnjem konkursu za učenike osnovnih škola, na temu "Humanost na djelu“, prijavilo se osam škola za likovne, i pet za literalne radove. Konkurs je raspisan početkom školske godine, a koliko su kvalitetni prispjeli radovi najbolje govori podatak da je žiri u obje kategorije odlučio da dodijeli po tri ravnopravne prve nagrade.

Tako je u kategoriji likovnih radova, žiri u sastavu Milorad Drekalović, predsjednik, i Mrdelja Čvorović i Ana Banović, članovi, odlučio da dodijeli tri ravnopravne nagrade i to Ivu Stjepčeviću, učeniku OŠ "Ogla Golović”, Simoni Knežević iz OŠ "Milija Nikčević” i Milošu Goranoviću, učeniku OŠ "Branko Višnjić”.

Na konkurs za literarne radove pristiglo je 19, a žiri u sastavu Jovan Drašković, predsjednik, i Ana Macanović i Lidija Damjanović, članice, donio je odluku da Pavle Eraković, učenik OŠ "Jagoš Kontić”, Balša Samardžić iz OŠ "Ivan Vušović” i Milisav Korać iz OŠ "Dušan Bojović”, dobiju ravnopravne nagrade.

Nikšićka organizacija Crvenog krsta već dvije decenije, povodom obilježavanja Dana Crvenog krsta Crne Gore, raspisuje likovni i literarni konkurs za osnovce.

Bonus video: