DRI na Konferenciji EUROSAI o održivom razvoju

U saopštenju se navodi da je tokom Konferencije Radulović imao bilateralni susret sa predsjednikom VRI Poljske Banašom, te da je otvorena mogućnost saradnje na paralelnim revizijama uspjeha i izradi smjernica za reviziju zaštite životne sredine

1953 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DRI
Foto: DRI

Delegacija Državne revizorske institucije (DRI) koji čine član Senata DRI Branislav Radulović i rukovoditeljka odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha Jadranka Delibašić učestvuju na godišnjoj Konferenciji EUROSAI u Varšavi posvećenoj zaštiti životne sredine.

Konferenciju EUROSAI otvorio je predsjedavajući EUROSAI EWGEA i predsjednik VRI Poljske Marijan Banaš, a učešće su uzeli i predstavnici Evropskog revizorskog suda i predstavnici Evropske agencije za zaštitu životne sredine, kao i predstavnici nacionalnih revizorskih institucija koji su prezentovali svoja iskustva i istakli značaj revizije zaštite životne sredine, naročito kroz sprovođenje revizije uspjeha.

"Značaj Konferencije i učešće predstavnika DRI Crne Gore posebno se ogleda u svijetlu izrade Godišnjeg plana DRI za revizije uspjeha u 2023. godini, gdje će posebno mjesto zauzeti revizije koje se odnose na program Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. i Nacionalne strategije održivog razvoja Crne Gore (NSOR)", saopšteno je iz DRI.

foto: DRI

Dodaju i da je taj tip revizije uspjeha posebno značajan zbog ocjene ispunjenja dugoročne razvojne strategije Crne Gore kojom se definišu rješenja za održivo upravljanje sa četiri grupe nacionalnih resursa: ljudskim, društvenim, prirodnim i ekonomskim, kao prioritet ukupnog održivog razvoja crnogorskog društva.

"Tokom Konferencije senator dr Radulović imao je bilateralni susret sa predsjednikom VRI Poljske gos. Banašom, kojom prilikom je otvorena mogućnost saradnje na paralelnim revizijama uspjeha, te izradi smjernica za reviziju zaštite životne sredine", navodi se u saopštenju.

Konferenciju organizuje VRI Poljske kao domaćin EUROSAI EWGEA Annual Meeting.

Bonus video: