Decembarska škola statistike: Grafička dizajnerka "Vijesti" među predavačima

Tokom prvog dijela predavanja, Bujišić će govoriti o konceptu i svrsi vizuelizacije podataka, dok će drugi dio biti praktičan i sa studentima će proći kroz "Uvod u rad sa programima grafičkog prikazivanja podataka"

17177 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Bujišić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Bujišić, Foto: Privatna arhiva

Diplomirana grafička dizajnerka spec. Jelena Bujišić, koja je grafička dizajnerka u digital timu "Vijesti" biće među predavačima 8. decembra na Ekonomskom fakultetu na temu razumijevanja koncepta i svrhe vizuelizacije podataka.

Bujišić će govoriti u okviru prve Decembarske škole statistike: Obrada i vizuelizacija podataka, koju organizuju Centar za statističku analizu Ekonomskog fakulteta i Katedra za kvantitativnu ekonomiju.

Tokom prvog dijela predavanja, Bujišić će govoriti o konceptu i svrsi vizuelizacije podataka, dok će drugi dio biti praktičan i sa studentima će proći kroz "Uvod u rad sa programima grafičkog prikazivanja podataka".

Zainteresovani studenti će imati priliku da kroz predavanja i radionice priznatih predavača i eksperata iz oblasti obrade i vizuelizacije podataka unaprijede vještine i steknu nova znanja.

Radionice će trajati od 1. do 22. decembra, a prva će se održati u četvrtak sa početkom u 18 časova, u sali 102 na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

foto: Ekonomski fakultet

Škola će 1. decembra biti otvorena predavanjem pod nazivom ‘Uvod u statistiku’ koje će održati doc. dr Julija Cerović Smolović.

Istog dana, studenti polaznici decembarske škole statistike će imati priliku da steknu nova znanja o softverima za obradu podataka (EViews, Stata i Rstudio). Predavanje će održati dr Bojan Pejović, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Kroz treću radionicu škole studenti će se upoznati sa osnovnim i naprednim funkcijama Excela, a predavanja će održati Mr Sunčica Rogić, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu.

Poslednje predavanje u okviru Decembarske škole statistike za 2022. godinu će se baviti naprednim metodoma i teorijom grafova, a održaće ga doc. dr Saša Vujošević profesor Ekonomskom fakultetu.

Bonus video: