UP: Donacijom Ambasade Velike Britanije jačaju se kapaciteti Regionalnog Centra bezbjednosti

Navode da ta adaptirana kancelarija ima za cilj da doprinese zaštiti djece od prestupnika, unaprijedi kapacitete pružalaca pomoći u oblasti prava djeteta, prevenciju ponovnog činjenja istih ili sličnih deliktnih radnji

3016 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Ambasaroska Velike Britanije Karen Medoks posjetila je Odjeljenje bezbjednosti Nikšić i sastala se sa Dragoljubom Pekovićem načelnikom tog Odjeljenja.

Iz Uprave policije saopšteno je da je povod sastanka bila donacija Britanske ambasade kroz koju se jačaju kapaciteti Regionalnog Centra bezbjednosti "Centar“.

"Članovi delegacije britanske ambasade su nakon sastanka obišli i novu adaptiranu kancelariju u Odjeljenju bezbjednosti Nikšić – Stanici kriminalističke policije, gdje se radi sa maloljetnim licima", navodi se u saopštenju

Ta kancelarija je, kako kažu, posebno adaptirana, uz podršku britanske ambasade posredstvom britanske Uprave poreza i carina, a koja je namijenjena za boravak djece koje su žrtve nasilja u porodici.

Navode da ta adaptirana kancelarija ima za cilj da doprinese zaštiti djece od prestupnika, unaprijedi kapacitete pružalaca pomoći u oblasti prava djeteta, prevenciju ponovnog činjenja istih ili sličnih deliktnih radnji.

Bonus video: