Opština Kolašin pomaže renoviranje starih zgrada

Stanari koji su tražili podršku Opštine za sufinansiranje radova na zgradama bili su, između ostalog, obavezni da dostave i dokaz o obezbjeđenju najmanje 30 odsto sopstvenih sredstava za finansiranje radova

2658 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin opredijelila je oko 19.000 eura na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje adaptacije zajedničkih djelova stambenih zgrada.

Komisija je odlučila da će iz opštinskog budžeta biti sufinansirani radovi na tri zgrade u tom gradu koje su starije od 40 godina. Najviše novca, blizu 13.000 eura, u tu svrhu, biće odobreno stanarima zgrade u Ulici 13. jula bb, a 5.000, odnosno 1.000 za nužne radove na zgradama u ulicama Boška Rašovića 39 i Jagoša Simonovića 8.

Javni poziv objavio je Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj na osnovu Odluke o sufinansiranju zajedničkih djelova stambenih zgrada.

Stiglo je sedam prijava, a za sufinansiranje su konkurisali i stanari zgarada S4 u Ulici Mirka Vešovića, kao i oni koji žive na adresama 13. jula 27, Jagoša Simonovića 6 i IV Proleterske 4.

Stanari koji su tražili podršku Opštine za sufinansiranje radova na zgradama bili su, između ostalog, obavezni da dostave i dokaz o obezbjeđenju najmanje 30 odsto sopstvenih sredstava za finansiranje radova.

Takođe i predmjer i predračun radova, od subjekta licenciranog za tu oblast. Kriterijumi za utvrđivanje liste prioriteta bili su starost zgrade i hitnost radova.

Bonus video: