Paketi pomoći za tri socijalno ugrožene porodice iz Nikšića

"Svakodnevno dobijamo pozive od strane sugrađana kojima je neophodna pomoć", kazala je oordinatorka Volonterskog kluba "Alfa centra“

4509 pregleda 1 komentar(a)

U okviru mjesečne akcije članovi Volonterskog kluba "Alfa centra“ uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica za tri socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

"Broj socijalno ugroženih porodice se povećava usljed inflacije. Svakodnevno dobijamo pozive od strane sugrađana kojima je neophodna pomoć. Nismo u mogućnosti da svima pružimo pomoć, ali trudimo se da svakog mjeseca obiđemo par porodica i pomognemo im da prežive. Riječ prežive, daje pravu sliku uslova u kojima žive naši korisnici. Nemaju grijanja, garderobu, hranu... Najtužnije, obično nemaju ni razumijevanje i pomoć od strane najbližih članova porodice“, rekla je Marina Došen, koordinatorka Volonterskog kluba "Alfa centra“.

Kako je istakla nevladine organizacije pružaju pomoć i podršku najugroženijima, ali neophodno je i da se institucije aktivnije uključe kako bi se suzbilo siromaštvo, jer nevladin sektor nema toliki kapacitet.

"Poput nas i ostale partnerske organizacije realizuju aktivnosti za najugroženije sugrađane. Međutim, to nije dovoljno. Potreban je sistemski odgovor, jer siromaštvo građana se povećava i vidljivije je iz dana u dan. Prava mjera jeste povećanje zapošljivosti ranjivih kategorija, angažovanje ljudi i veća društvena odgovornost“, poručila je Došen.

Iz "Alfa centra“ pozivaju na društvenu odgovornost i zahvaljuju partnerima na konstantnoj podršci. Ovomjesečnu akciju podržali su MI "Goranović“ i "Monteklas“.

Bonus video: