Milena Vlahović najbolja studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

"Najbitnije je izabrati oblast koja vas interesuje"

2637 pregleda 0 komentar(a)
Vlahović i rektor UCG Božović, Foto: UCG
Vlahović i rektor UCG Božović, Foto: UCG

Milena Vlahović najbolja je studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23 godinu.

Kako se navodi u saopštenju UCG ona je imala prosjek 9,11, a nagradu joj je uručio rektor Univerziteta Vladimir Božović.

"Ova nagrada za mene predstavlja podsticaj za dalje napredovanje, usavršavanje i rad u ovoj oblasti, kao i u drugim oblastima koje se nadovezuju za ovu struku", rekla je Milena.

Kaže da je na ličnom iskustvu uvidjela da odricanje nije neophodno, a zalaganje i trud da.

"Samo je potrebno opredijeliti se za struku u kojoj želim da se ostvarim, pa su motivacija i uspjeh bili nezaobilazni. Potrebno je postaviti prioritete, biti realan u njihovom ostvarivanju i što je najvažnije ne zapostaviti druge sfere života, kao što su porodica, prijatelji, hobiji i posao", dodala je Milena.

Ono što je najviše doprinijelo u sticanju njenih znanja i vještina, kako navodi, jeste praktičan rad na fakultetu iz pojedinih predmeta, kao i saradnja sa profesorima u vidu organizovanja nastave.

"To mi je zaista pomoglo da uvidim kako bi izgledalo kada bih počela da radim u ovoj struci. Mnogo je važno nadograditi teorijsko znanje praktičnim radom, jer je to jedina prava slika svega što ćemo sjutra postati", objasnila je najbolja studentkinja.

Milena Vlahović, Vladimir Božović
foto: UCG

Kada je riječ o zadacima i ciljevima koje je, u domenu profesionalnog usavršavanja, postavila sebi za predstojeći period, ističe diplomiranje na osnovnim studijama.

"Kada su ciljevi u pitanju, jedino što zasigurno mogu reći je da nemam namjeru da ostanem na diplomi osnovnih studija, već se želim fokusirati na dalje usavršavanje i učenje. Trenutno nemam jasno definisane dugoročne planove, jer oni dosta zavise od mogućnosti koje se u određenom trenutno mogu pojaviti", rekla je ona.

Kaže da mjesto gdje će nastaviti studije zavisi od oblasti za koju će se usko specijalizovati.

Studentima koji će se opredijeliti za Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Muilena je poručila.

"Na osnovu mojih prethodnih odgovora, možete zaključiti da je najbitnije izabrati oblast koja vas interesuje, pa ako je to Fakultet za sport i fizičko vaspitanje nećete pogriješiti. Fakultet ima dobro organizovanu nastavu, osoblje stručno u svom poslu, pa nam nude mogućnost da uz njihovo znanje i interakciju sa nama naučimo sve što nam je neophodno za dalji rad. Takođe, nastava na fakultetu zahtijeva da uz teorijski dio uključimo i praktičan rad, kako bi najbolje iskoristili naše znanje i vještine", zaključila je Milena.