Građanska akcija: Specijalni tužilac da zaustavi dalje falsifikovanje isteklog DUP-a Bečići i DUP-a Budva Centar

"Specijalnom tužiocu Jovanu Vukotiću je raspoređena obnovljena krivična prijava, koju smo podnijeli protiv deset specijalnih tužilaca, ranijeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i VD VDT Ivice Stankovića, koji su odbili da zaustave falsifikovanje javne službene isprave, odnosno takvim postupanjem su dozvolili falsifikovanje isteklih planova"

5497 pregleda 3 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Budvanska Građanska akcija podnijela je predlog na zapisnik specijalnom tužiocu Jovanu Vukotiću, da se pod hitno onemogući svako dalje falsifikovanje javnih službenih isprava, navedenih planova, koji su prestali da važe daleke 2014. godine, a još uvijek se koriste.

To je u saopštenju naveo predstavnik Građanske akcije Božidar Vujičić.

"Specijalnom tužiocu Jovanu Vukotiću je raspoređena obnovljena krivična prijava, koju smo podnijeli protiv deset specijalnih tužilaca, ranijeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i VD VDT Ivice Stankovića, koji su odbili da zaustave falsifikovanje javne službene isprave, odnosno takvim postupanjem su dozvolili falsifikovanje isteklih planova", rekao je Vujičić.

Kako kaže tužiocu su kao dokaz da su planovi istekli istekom perioda na koji su usvojeni, dostavili presude vijeća sudija Upravnog suda i vijeća Ustavnog suda oznake U.br. 2409/18 i U-II broj 24/14, kao i rješenja urbanističkog inspektora Bisere Alihođžić.

"Rješenjem je inspektor utvrdio da su navedeni planovi usvojeni suprotno zakonu. Inspektor je utvrdio da je izradu planova ovjerilo lice iz susjedne zamlje, koje nema licencu za izradu planskih dokumenata u Crnoj Gori", istakao je Vujičić.

Tužioca su, kako je dodao, upoznali i da se u nadležnom ministarstvu, vodi postupak za izdavanje treće saglasnosti Glavnog državnog arhitekte za izgradnju istog objekta u zahvatu DUP-a Bečići i da se ministarstvo u postupku za izdavanje druge i treće saglasnosti poziva na isti istekli DUP-Bečići.

“Takođe, upoznali smo tužioca da je pred Upravnim sudom završena usmena rasprava po tužbi za poništenje druge saglasnosti za izgradnju istog objekta u zahvatu DUP-a Bečići, da se očekuje istovjetna odluka suda, kao kod poništenja prve saglasnosti glavnog državnog arhitekte za izgradnju istog objekta u Bečića, jer je druga saglasnost izdata na osnovu istog isteklog DUP-a Bečići. Prvu prijavu, zbog falsifikovanja planova, podnijeli smo 2020. godine protiv tri bivša predsjednika Opštine Budva Srđe Popovića, Dragana Krapovića i Marka Carevića kao i protiv bivših ministara Branimira Gvozdenovića, Pavla Radulovića i premijera Duška Markovića. Prijavu je odbacila tužiteljka Bošković, a zatim desetak drugih tužilaca, glavni sp. tužilac M. Katnić i VD VDT Ivica Stanković, zbog čega smo podnijeli prijave protiv istih", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: