Poziv za OSI iz Nikšića za servis psiho-socijalne podrške

Servis podrazumijeva organizovanje grupnih psiholoških i socijalnih radionica i pružanje individualnog psihološkog i socijalnog savjetovanja.

1549 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Mozaik Nikšić
Foto: NVO Mozaik Nikšić

Nevladina organizacija (NVO) Mozaik Nikšić pozvalo je sve osobe sa invaliditetom (OSI) sa teritorije Nikšića da se prijave i budu korisnici servisa psiho-socijalne podrške koje njihovo udruženje sprovodi u cilju osnaživanja OSI kako bi im se olakšala integracija u lokalnoj zajednici.

Kako su pojasnili, servis podrazumijeva organizovanje grupnih psiholoških i socijalnih radionica i pružanje individualnog psihološkog i socijalnog savjetovanja.

Servis će, kako su kazali, biti dostupan za sve zainteresovane OSI, ali i za članove njihovih porodica tokom sedam mjeseci.

Radionice i individualna savjetovanja će voditi licencirana psihoterapeutkinja i sociološkinja, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa OSI.

"Projekat se realizuje u okviru grant projekta "Jačanje otpornosti starijih i lica sa invaliditetom tokom Covid-19 virusa i budućih kriza" kojim koordinira Crveni krst Crne Gore, a koji se sprovodi sa Crvenim krstom Srbije, uz finansijsku podršku Evropske unije, Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta", saopštili su iz NVO Mozaik Nikšić.

Bonus video: