DRI: Ministarstvo odbrane od ukupno 16 izdatih preporuka realizovalo devet

"Državna revizorska institucija je izvršila ocjenu statusa realizacije preporuka datih u Izvještaju DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu i konstatovala da je u odnosu na prethodnu ocjenu statusa (19.05.2022.godine) došlo do unapređenja u postupku realizacije izdatih preporuka", navodi se u saopštenju DRI

4887 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Državna revizorska institucija (DRI) je objavila Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu.

Ministarstvo odbrane u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu (06.10.2021.) od 16 ukupno izdatih preporuka realizovalo devet preporuka, četiri preporuke su djelimično realizovane, dok se za tri preporuke nije mogao utvrditi status, saopšteno je iz DRI.

"Državna revizorska institucija je izvršila ocjenu statusa realizacije preporuka datih u Izvještaju DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu i konstatovala da je u odnosu na prethodnu ocjenu statusa (19.05.2022.godine) došlo do unapređenja u postupku realizacije izdatih preporuka", navodi se u saopštenju DRI.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Branislav Radulović, rukovodilac Kolegijuma, i Milan Dabović, član Kolegijuma, zaključio je da je, kako se navodi, Ministarstvo odbrane u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu (06.10.2021.) od 16 ukupno izdatih preporuka realizovalo devet preporuka, četiri preporuke su djelimično realizovane, dok se za tri preporuke nije mogao utvrditi status.

"Shodno navedenom nadležni Kolegijum je zaključio da je potrebno da: Ministarstvo odbrane dostavi novi izvještaj o realizaciji preporuka u roku od šestog mjeseca (do 12.06.2023. godine); se Izvještaj DRI o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu, u skladu sa čl. 7 stav 1 tačka 11 Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, dostavi Odboru za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore", naglasili su u DRI.

Konačan Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva odbrane za 2020. godinu (drugi izvještaj) je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Bonus video: