Nagrada 19. decembar za Jovanku Radičević i Zdravka Đuranovića

"Crnogorska rukometašica nagradu je dobila za izuzetne rezultate u sportu, a Đuranović za veliki doprinos u obogaćivanju crnogorske muzičke kulture i očuvanju tradicionalne muzičke baštine"

10806 pregleda 22 komentar(a)
Radičević i Đuranović, Foto: Savo Prelević/Luka Zeković
Radičević i Đuranović, Foto: Savo Prelević/Luka Zeković

Jovanka Radičević, rukometašica i reprezentativka Crne Gore i Zdravko Đuranović, interpretator, autor tradicionalne muzike dobitnici su nagrade "19. decembar", saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Nagrade su dobili Jovanka Radičević, rukometašica, reprezentativka sa najviše nastupa i golova na evropskim prvenstvima u istoriji ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, za izuzetne rezultate u sportu i Zdravko Đuranović za veliki doprinos u obogaćivanju crnogorske muzičke kulture i očuvanju tradicionalne muzičke baštine", navodi se u saopštenju.

Navode da su žiri činili predsjednica Gordana Đurović i članovi Zuvdija Hodžić, Radislav Jovović, Branimir Popović, Petar Ivanović, Đoko Jočić, Budimir Simonović, Radovan Radonjić, Ratko Odalović, Nela Savković Vukčević, Ruždija Tuzović, Goran Ćulafić i Marko Camaj, a da je odluku donio na jučerašnjoj sjednici.

"Za ovogodišnje dodjeljivanje nagrade '19. decembar' podnijeti su predlozi za 12 kandidata, od kojih je 11 ispunilo formalno - pravne uslove za dodjelu nagrade", dodaju iz Glavnog grada.

Žiri je odluku o dodjeli nagrade "19. decembar" za 2022. godinu donio tajnim glasanjem.

Bonus video: