Dnevni centar u Tivtu dobio novo vozilo

Ljetos je već nabavljen još jedan polovni specijalni kombi, riješene potrebe javne ustanove za prevoz štićenika

1627 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Javna ustanova Dnevni centar za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju Tivat dobila je novo kombi vozilo “citroen jumpy 2.0 HDI” vrijedno 35.779 eura.

Novo vozilo kapaciteta 8+1 sjedišta isporučila je firma “Efel Motors” sa Cetinja, koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je ljetos za kupovinu novog transportnog vozila za potrebe Javne ustanove Dnevni centar, raspisala Opština Tivat.

Ljetos je, inače, već nabavljen još jedan polovni specijalni kombi kapaciteta 12 +1 sjedišta za Dnevni centar, pa su sa ova dva vozila riješene sve potrebe te javne ustanove za prevoz njenih štićenika koji svakodnevno iz svih krajeva Tivta dolaze na rehabilitaciju i druženje u objekat te JU na Seljanovu, odnosno koje uprava Dnevnog centa na čelu sa direktorom Srđanom Krunićem često vodi na razne izlete po Crnoj Gori, vannastavne posjete štičenicima interesantnih lokaliteta ili institucija, kao i na rehabilitaciju plivanjem na zatvoreni bazen u Igalu.

Za oba ova vozila, inače, bilo je potrebno skoro 53 hiljade eura. Sa podračuna NVO “Evropski dom” koja je godinama sprovodila humanitarnu akciju prikupljanja novca za Dnevni centar, sakupljena sredstva u iznosu od 38.400 eura od uplata različitih organizacija, institucija i građana, prebačena su na račun Opštine Tivat. Dodatnih 9.000 eura su obezbijeđena od donatorske večeri u hotelu Regent Porto Montenegro, a Opština Tivat je dodala oko 5.000 eura i odradila tendersku procedure za kupovinu oba vozila.

Bonus video: