Polović i Brune istakli važnost formiranja regionalnog Centra za edukaciju u sajber bezbjednosti i sajber kriminalu

"Brune se zahvalio Crnoj Gori na odlučnoj podršci i posvećenosti za formiranje regionalnog centra sa sjedištem u Crnoj Gori"

1865 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Generalni direktor Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise Dušan Polović i ambasador za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i prijetnju Žan Klod Brune istakli su važnost formiranja regionalnog Centra za edukaciju u sajber bezbjednosti i sajber kriminalu.

U saopštenju Ministarstva javne uprave (MJU) dodaju i da su tokom sastanka razmotrili dalje korake koje je neopodno preduzeti u cilju pripremanja programskih aktivnosti centra.

"Tom prilikom Polović je iskazao zahvalnost Fracuskoj na podršci pruženoj prilikom sajber napada na Vladinu infrastrukturu i upoznao ambasadora Brunea sa pozitivnim iskustvima u saradnji sa ANSI Agencijom za sajber bezbjednost Francuske", navode u saopštenju.

Kako navode on je informisao sagovornike o brojnim aktivnostima koje Ministarstvo javne uprave preduzima u cilju podizanja sajber otpornosti Crne Gore.

"Brune se zahvalio Crnoj Gori na odlučnoj podršci i posvećenosti za formiranje regionalnog centra sa sjedištem u Crnoj Gori. Razmotrene su i drugi modaliteti saradnje između ove dvije države kad su u pitanju digitalizacije i digitalna transformacija", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: