Adžić: Vojnički poziv jedan od najplemenitijih, nadam se da ćemo kod mladih probuditi želju da se oduže svojoj zemlji

"Ovo je odlična prilika da pokažemo koje su mogućnosti koje vojska ima, posebno za napredovanje i školovanje"

6108 pregleda 15 komentar(a)
Adžić, Foto: Gov.me
Adžić, Foto: Gov.me

Vojnički poziv jedan je od najplemenitijih, a ljubav prema otadžbini koju nosimo svi pripadnici Vojske Crne Gore imaju priliku da pokažu na najbolji način svojom službom, rekao je Filip Adžić, rukovodilac rada Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju Ministartsva odbrane on je to rekao na manifestaciji "Budi dio nas", koju je obišao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

Dodaju da tu manifestaciju već tradicionalno u decembru organizuju VCG i Ministarstvo odbrane.

Budi dio nas, Vojska Crne Gore
foto: Gov.me

Tokom trosatnog druženja u podgoričkom TC "Big Fashion" posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima i projektima Ministarstva odbrane i VCG, mogućnostima rada, obrazovanja i usavršavanja, stipendiranja za fakultete u Crnoj Gori, promocijom rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnjim vojnim kampom za mlade, piše u saopštenju.

"Ovo je odlična prilika da pokažemo koje su mogućnosti koje vojska ima, posebno za napredovanje i školovanje. Nadam se da ćemo probuditi kod mladih želju da postanu dio Vojske Crne Gore, budu dio tima i na najbolji mogući način se oduže svojoj zemlji", rekao je Adžić.

Budi dio nas, Vojska Crne Gore
foto: Gov.me

Kako navode na platou u prizemlju "Big Fashion"-a posjetioci su mogli da vide uniforme i zaštitna sredstva koja koriste naši vojnici, šator sa sredstvima veze, kao i pultove sa pilotskom, ronilačkom, alpinističkom, skijaškom i EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava).

Budi dio nas, Vojska Crne Gore
foto: Gov.me

"Posebnu pažnju privukao je pult za najmlađe, gdje su se djeca družila, uz crtanje. Isto tako, bio je veoma posjećen i pult Vojno-medicinskog centra, na kome je preko 60 građana obavilo osnovne medicinske preglede. Kao i prethodnih godina, izuzimajući pauzu zbog korone, manifestacija je izazvala veliko interesovanje građana svih starosnih doba", zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Bonus video: