Knežević: Sjećanja na pretke i njihovu junačku žrtvu moramo čuvati od zaborava

Kneževič je poručio da na temeljima naše slavne tradicije, uprkos velikim tenzijama u društvu, treba istrajavati na nacionalnom pomirenju u Crnoj Gori

7711 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Demokratska narodna partija
Foto: Demokratska narodna partija

Ideja antifašizma i danas ostaje kao imperativ slobodarskog duha čovječanstva, znak sjećanja na pretke i njihovu junačku žrtvu, koju moramo čuvati od zaborava i kojom se moramo nadahnjivati.

To je saopštio predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), koji je sa delegacijom DNP-a položio vijenac na spomen-obilježje Partizanu borcu na Gorici, odajući počast oslobodiocima Podgorice 19. decembra 1944. godine.

Po riječima Kneževića, ideja antifašizma i danas ostaje kao imperativ slobodarskog duha čovječanstva, znak sjećanja na pretke i njihovu junačku žrtvu, koju moramo čuvati od zaborava i kojom se moramo nadahnjivati.

Kneževič je, kako se navodi u saopštenju Demokratske narodne partije, ponovio da na temeljima naše slavne tradicije, uprkos velikim tenzijama u društvu, treba istrajavati na nacionalnom pomirenju u Crnoj Gori.

"DNP CG i Knežević istovremeno svim vjernicima, koji danas slave Svetog Nikolu, čestitaju krsno ime, želeći im da ovaj sveti dan provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju, uz blagodati porodičnog doma i ljubavi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: