Osnovana Alumni akademija Pravnog fakulteta

Jedna od prvih aktivnosti Alumni akademije je humanitarna izložba djela crnogorskih akademskih slikara izložena u prostorijama Pravnog fakulteta koja se može posjetiti do 22. decembra, u periodu od 10 do 18 časova.

3409 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ucg.ac.me
Foto: Ucg.ac.me

Povodom jubileja 50 godina Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) na Fakultetu je osnovana Alumni akademija Pravnog fakulteta UCG čiji je cilj podsticanje profesionalnog povezivanja alumnista koji će zajedničkim naporima nastojati da doprinesu podizanju svijesti o važnosti pravničke profesije u crnogorskom društvu.

Kako je saopšteno sa UCG, aktivnosti Akademije će se realizovati kroz organizaciju konferencija, seminara, okruglih stolova, ali i realizacijom projekata koji će podsticajno djelovati na aktuelne studente prava i pružiti im priliku za dalju afirmaciju i usavršavanje.

Na osnivačkoj skupštini Alumni akademije govorili su predsjednik Alumni akademije - prof. dr Nebojša Vučinić, jedan od osnivača Alumni akadamije - advokat Dragan Prelević i predsjedavajuća Osnivačke skupštine Alumni akademije - advokatica Lana Vukmirović Mišić.

Jedna od prvih aktivnosti Alumni akademije jeste humanitarna izložba djela crnogorskih akademskih slikara izložena u prostorijama Pravnog fakulteta koja se može posjetiti do 22. decembra, u periodu od 10 do 18 časova.

Umjetnička djela su izložena na prodaju, a značajan procenat od autorskih honorara će biti opredijeljen za humanitarnu svrhu i pomoć JU Zavod "Komanski most" Podgorica, ustanovi za smještaj lica sa mentalnom ometenošću, sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju.

Bonus video: