Na nikšićkom trgu otvoren Novogodišnji i Božićni bazar

Novogodišnji i Božićni bazar će trajati do 20. januara

7754 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nikšićanka Cvijeta Stijepović, koja se već dvadesetak godina bavi izradom rukotvorina, svake godine učestvuje na Novogodišnjem i Božićnom bazaru koji se organizuje na nikšićkom Trgu slobode.

To je, kako kaže, dobra prilika za sve njih da sugrađanima predstave svoje rukotvorine, ali i da zarade.

"Izložim dekoracije za Novu godinu i Božić, ali i one koje se mogu koristiti i van praznika. Moram priznati da sam veoma zadovoljna prodajom i da su bazari i sajmovi, za sve nas proizvođače, prava stvar. Ne žalim se jer od ovih rukotvorina mogu da zaradim i kada su praznici i kada nijesu", kazala je Cvijeta koja i ove godine izlaže dekoracije njenih ruku djelo.

Ove godine su i vaspitačice iz vrtića "Bambi", njih deset, pokazale svoju kreativnost.

"Željele smo da uradimo dekoracije i da i mi doprinesemo malo ovoj novogodišnjoj čaroliji, a novac od prodaje iskoristićemo za potrebe vrtića u kome borave djeca jaslenog uzrasta“, kazala je vaspitačica Nevenka Perutić.

Novogodišnji i Božićni bazar, koji će trajati do 20. januara, otvorio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. Podsjetio je da su uputili javnim poziv zainteresovanim subjektima, da je pristiglo dosta prijava, a da je komisija odabrala njih 12, koji su dobili besplatno na korišćenje drvene kućice.

"Komisija za dodjelu kućica se prilikom odabira izlagača vodila kreativnošću, kvalitetom proizvoda i inovativnošću. Bogata ponuda je izlagača u kojoj ćemo svi pronaći nešto za sebe ili svoje najbliže. Lokalna uprava će uvijek biti tu za svoje građane da osim ovih sadržaja radi i na sveukupnom poboljšanju životnog standarda“, poručio je Kovačević.

U program, koji je vodila Aleksandra Đurović, učestvovala su djeca iz plesnog kluba “Art viva dance”, KUD “Zahumlje”, Mihaela Đurović, Anastasija Vemić i Zoran Džiknić.

Bonus video: