Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava uručilo 99 ugovora za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija

Đeka je rekao da iako brojčano mali kolektiv, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava od 2018. godine pored ostalih obaveza koje ima, planira, predlaže i prati pet sektorskih predloga za prioritetne oblasti djelovanja

2511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava uručilo je 99 ugovora za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za prioritetne oblasti djelovanja.

"Od 2018. godine Zakonom o nevladinim organizacijama u prioritetnim oblastima od javnog interesa opredjeljuju se finansijska sredstva iz budžeta Crne Gore za projekte i programe nevladinih organizacija koje se bave zaštitom i promovisanjem ljudskih i manjinskih prava i dodatno, po još jednom osnovu, zaštitom od diskriminacije lica sa invaliditetom", navodi se u saopštenju Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Na događaju koji je ovim povodom organizovan prisutnima se obratio ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

On je rekao da iako brojčano mali kolektiv, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava od 2018. godine pored ostalih obaveza koje ima, planira, predlaže i prati pet sektorskih predloga za prioritetne oblasti djelovanja.

On je podsjetio da je Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava ključni Vladin organ za kreiranje politika zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, te da u taj proces nastoji da uključi sve aktere koji mogu na bilo koji način doprinijeti uspješnosti istog.

Đeka je kazao kako je 2018. godine to Ministarstvo ostvarilo pravo na dva miliona eura za projekte i programe nevladinih organizacija, a nadalje svake godine u prosjeku po milion i po.

U proteklih pet godina, realizovano je, kako se navodi, između 80 i 100 projekata i programa nevladinih organizacija na godišnjem nivou.

Bonus video: